Новият председател на Сметната палата се оправда, че съветвала Станишев само юридически

34631
Новият председател на Сметната палата се оправда, че съветвала Станишев само юридически
Снимка: БГНЕС

Причината опозицията да ми се нахвърли е, че никога не съм била партиен член. Това каза новият председател на Сметната палата и бивш съветник на Сергей Станишев професор Лидия Руменова пред БНТ.

Важно е, че институцията се връща към колегиалния модел на управление. По времето на ГЕРБ беше върнат моделът на едноличния одитор, което свали качеството на работа на Сметната палата, каза новият ѝ председател. Тя обаче призна, че няма точна картина и данни, които да подкрепят твърдението си, а се позова на „излязлото в медиите”.

Лидия Руменова официално стана председател на Сметната палата

Лидия Петкова Руменова вече е новият председател на Сметната палата. „За” кандидатурата на проф. Руменова гласуваха единод...

Все пак Лидия Руменова се облегна на вътрешен доклад в Сметната палата, в който нейни членове са се оплаквали от политически натиск. Руменова заяви, че сега важно е да предложи останалите осем членове на палатата, а ако някой „случайно” членува в партия, това било свобода на изразяването на политически пристрастия.

Руменова подчерта, че е била само юридически съветник на Сергей Станишев по времето, когато той беше премиер и не е работила с него в никаква друга област.

Новият председател на Сметната палата обеща да спази срока за одита относно парите, похарчени от политическите партии за кампаниите им за евроизборите. Няма да има манипулиране на докладите на партиите, каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика