Синдикатите излизат на планирания протест на 11 декември

16481
Синдикатите излизат на планирания протест на 11 декември
Снимка: БГНЕС

Остава насроченият за 11 декември протест на синдикатите. Информацията съобщи пред журналисти в кулоарите на Народното събрание президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с ръководството на ПГ на ГЕРБ и председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Все още няма съгласие и решение за това как ще се движи стажът и възрастта за пенсиониране. Синдикалистът отбеляза, че отбеляза, че е важно дефицитът да бъде запазен в рамките на 3%.

КНСБ и КТ "Подкрепа" опипват почват за евентуални протести

Ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" ще обявят бъдещите си съвместни протестни действия след допитване до своите браншови и регионални...

Мерките, които синдикатите предлагат, са да се въведе от следващата година данък върху данъчните транзакции, да се криминализира неплащането на вноски, информира БТА.

От КНСБ са предложили да се мобилизират усилията между първо и второ четене за мерки, които са договорени между партньорите, които управляват държавата. „Мерки като криминализирането на неплащане на вноски също биха могли да намерят място в общия пакет, които да осигуряват приходи. Трябва да се намери плавното финансиране в някои системи като образованието и някои други, но най-вече да са намери решение за пенсионната система”, каза още президентът на КНСБ, цитиран от агенция "Фокус".

Правителството на Бойко Борисов няма и един месец и това са възможностите, които може да предложим на този етап. Обединихме се, че 3% дефицит е много важна цел, че политиката по приходите трябва да бъде консервативна, тъй като не следва да планираме несъбираеми приходи срещу, които да стоят недофинансирани разходи. Това заяви народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред журналисти в парламента след срещата с КНСБ.

Според нея трябва да се набележат мерки за повишаване на събираемостта, да постигнат споразумение за пенсионната реформа в дългосрочен период от време, която да включва не само аспекта на това на каква възраст и с колко стаж ще се пенсионират гражданите. Стоянова подчерта, че трябва да има и минимален стаж и възраст при пенсиониране на хората, работещи в силовите ведомства, анализ на професионалните пенсионни фондове и анализ на втория осигурителен стълб.

КНСБ излиза на протест

КНСБ излиза на протест на 11 декември заради пенсионната реформа и бюджет 2015 г. Това обяви на пресконференция вицепрезидентът на КН...

„Възниква и темата за състоянието на енергетиката и огромния дефицит от 3 млрд. лв., който е натрупан, половината от него е натрупана от лоши инвестиционни решения като „Белене”, „Цанков камък” и т,н,, които трудно биха могли да бъдат компенсирани в увеличение на цената на тока във времето напред”, поясни Менда Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика