Най-малко 13 загинали при пожар в нощен клуб в Испания (ВИДЕО)

1352
Най-малко 13 загинали при пожар в нощен клуб в Испания (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Най-малко 13 души са загиналите при пожара в испански нощен клуб в неделя сутринта, съобщиха властите, като се опасяват, че броят на жертвите все още може да нарасне, защото спасителните екипи прочистват отломките.

Пожарът избухна в двуетажния нощен клуб "Teatre", наричан още "Fonda Milagros", в град Мурсия в Югоизточна Испания в ранните часове на сутринта. Службите за спешна помощ съобщиха в платформата X (бившата Twitter), че пожарникарите продължават да работят на мястото и не са изключили „възможността да намерят още жертви“.

Хосе Балеста, кмет на Мурсия, каза, че пожарът е избухнал около 6:00 сутринта местно време (04:00 GMT) и е "изключително сериозен". Балеста каза пред пресата от мястото на инцидента, че "все още има тела за изваждане" от развалините, което според него е сложна задача предвид "риска от срутване". Пожарникарите, изпратени на място в 7:00 сутринта, са успели да потушат огъня до 8:00 сутринта, каза той. На снимки, разпространени от службите за спешна помощ, се вижда как маркучи за вода от пожарни коли пръскат почернялата фасада на клуба. От покрива на сградата се виждаше гъст дим. Властите съобщиха, че четирима души са ранени, две жени на възраст 22 и 25 години и двама мъже на около четиридесет години, като всички са пострадали от дима.

Още: Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за черно тото в Испания

Говорител на полицията каза, че в събота вечер в клуба е имало парти за рожден ден. „Според първоначалната информация пожарът е избухнал на първия етаж на нощния клуб, който има и етаж“, каза Диего Серал, говорител на националната полиция пред радио Onda Regional de Murcia. Експерти от съдебна медицина и съдебна полиция "са изпратени в нощния клуб в Мурсия, където тази сутрин избухна пожарът, за да разследват причината", каза националната полицейска служба. Видеозаписи, публикувани от противопожарната бригада на града, показват как пожарникарите държат дълъг маркуч се приближават към ярко оранжеви пламъци вътре в заведението, минавайки покрай бар маси, върху които все още има поставени напитки. Повече от 40 пожарникари и 12 коли за спешна помощ са пристигнали на място, съобщиха властите.

Още: Пожарът в Тенерифе е извън контрол (ВИДЕО)

Премиерът Педро Санчес изрази "солидарност с жертвите и роднините на трагичния пожар в нощен клуб в Мурсия". Кметството на града по-рано заяви, че "дълбоко съжалява" за инцидента и поднесе съболезнования. Кметът обяви, че ще бъде обявен тридневен траур и ще бъде създадена приемна база за близките на жертвите.

Още: Испанска компания набира доброволци за Украйна: Договорът е за над 3000 евро

Това не е първият подобен случая в Испания. През 2017 г. 40 души бяха ранени в претъпкан нощен клуб на испанския ваканционен остров Тенерифе, когато се срути подът. Те бяха от Франция, Великобритания, Румъния и Белгия. А през 1990 г. 43 души загинаха при пожар в нощен клуб в североизточния испански град Сарагоса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа