X
 
 

Орбан: Ердоган е най-важният играч за Европа

1366 3
Орбан: Ердоган е най-важният играч за Европа
Снимка: Getty Images/Guliver
Турция има ключова роля при спирането на милиони мигранти по пътя им към Унгария за Европа, независимо от факта дали унгарската опозиция може или не иска да разбере това нещо.

Това каза унгарският премиер Виктор Орбан ден след визитата на турския президент Реджеп Ердоган в Будапеща. Според него "всяко отстраняване от власт на Ердоган ще бъде в полза на миграционните сили". "С подривната си дейност срещу равновесието, сигурността, доверието и редът в Турция, промиграционните сили искат да реализират тяхната мечта за заливането на Европа с милиони мигранти", каза още Орбан и отново обвини американският милиардер Джордж Сорос, че е "изготвил план, който предвижда Европа да бъде залята всяка година с един милион мигранти, защото тя имала нужда от тях".

Ердоган пак заплаши, че ще пусне бежанците към Европа

Турция ще отвори вратите към Европа за сирийските бежанци, освен ако Европейският съюз не предостави достатъчно подкрепа за Анкара. Тов...

"Докато Ердоган е на власт Европа може да постигне споразумение с него. Той ще отвори портите към Сирия, а не към Европа. Засега сме на сигурно място", подчерта Виктор Орбан. По време на визитата си в Будапеща Ердоган предупреди, че Турция ще бъде принудена да отвори вратите си за сирийски бежанци към Европа, ако Брюксел не отпусне достатъчно помощ за властите в Анкара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...