Отново: Русия сама се издаде как лъже за украинските военни загуби (ВИДЕО)

15420
Отново: Русия сама се издаде как лъже за украинските военни загуби (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Руската математика как се справя руската армия във войната в Украйна отново противоречи на тази математика, която всички познаваме като релевантна.

На 25 октомври, руският военен министър Сергей Шойгу обяви, че за 5 дни руската армия свалила 24 украински самолета. Само че на 27 октомври, руската държавна информационна агенция РИА Новости, работещите в която дори не отиват в тоалетната без да получат разрешение от Кремъл, публикуваха съобщение от руското военно министерство – за периода 21 – 27 октомври са унищожени 15 украински самолета: Кимат и не вярват: Шойгу бълнува пред подчинени за свалени украински самолети (ВИДЕО)

За капак, в снощната сводка на руското военно министерство пише, че от 1 октомври досега са свалени 31 украински самолета. Че математиката на Шойгу не става дори за 1 клас е отдавна известно: Шойгу не знае колко е 6 плюс 6, но потвърди отказ от голямо военно учение (ВИДЕО)

Още: Русия вече харчи за войната повече пари от времената на СССР - ето колко

Развитие на военните действия в Украйна

По почти всички направления на фронта масово няма потвърдени с геолокализирани видеокадри промени на позиции – включително Авдеевка, където в последния половин месец е фокусирано основното медийно внимание. В две направления на фронта обаче има потвърдени с геолокализирани видеа леки промени на позиции – в Херсонска област, по източния бряг на река Днепър, както и по северния фланг на Бахмут.

По Днепър – има украински напредък южно от Антоновския мост, в посока северно от Олешки (7 километра южно от град Херсон и 4 километра източно от Днепър). Продължават боевете при Кринки (30 километра североизточно от град Херсон и 2 километра източно от Днепър), Песчановка и Подстепно (зона от 12 до 20 километра югоизток-изток от град Херсон и 3-4 километра източно от Днепър), както и Пойма (10 километра източно от Херсон и 4 километра източно от Днепър).

При Бахмут има потвърден с геолокализирани видеокадри ограничен напредък южно от водоема при Берховка – 6 километра северно от Бахмут. геолокализираните видеокадри показват унищожението с артилерийски огън и дронове на два руски бронетранспортьора:

На юг, западно от Курдюмовка руснаците също са напреднали – отново геолокализирани кадри на украински обстрел го показват. По линията Клещеевка – Андреевка – Курдюмовка (5 до 13 километра юг-югозапад от Бахмут) само в Курдюмовка украинците не успяха да установят пълен контрол.

При Авдеевка основните твърдения на руските военни блогъри, събрани в дневния анализ на ISW, са, че от юг имало руски напредък – заети били позиции при магистрала Т0505 (Спартак – Авдеевка) и че били заобиколени украинските фортифицирани позиции при ресторант "Царска охота", отново в южните покрайнини на Авдеека. Засега геолокализирани снимки и видеа, доказващи тези твърдения, няма. А украинският генщаб обяви, че са отблъснати общо 15 руски пехотни атаки, като изрично са посочени Степово (3 километра северозападно от Авдеевка) и Първомайско (11 километра югозападно от Авдеевка).

Според сутрешната сводка на украинския генщаб има понижение на интензивността на бойните действия – общо 60 бойни сблъсъка при средно около 75-80 в последните 3-4 дни, а преди това средното дневно ниво беше около 100 бойни сблъсъка.

Войната в Украйна: Путин "умря", разстрелват руски войници за неподчинение (ВИДЕО)

Пореден предател на Украйна получи куршум

Вчера излезе информация, че бившият украински депутат Олег Царьов, който от 2014 година открито премина на страната на проруските сепаратисти в Донбас, е бил прострелян два пъти. Първоначално редица руски канали в Телеграм говореха, че е нападнат с нож, назначеният от руснаците зам.-областен управител на Запорожка област Владимир Рогов изясни, че става въпрос за стрелба. Царьов е още жив, но в критично състояние в болница – ФСБ води разследване.

Още: Войната в Украйна: Какво ни казва историята за края ѝ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа