Полша е първата дестинация на Петро Порошенко като президент на Украйна

12621
Полша е първата дестинация на Петро Порошенко като президент на Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият украински президент Петро Порошенко започва днес първата си задгранична визита в качеството си на държавен глава на Украйна, предаде БГНЕС. Порошенко ще посети полската столица Варшава, където ще вземе участие в тържествата по случай 25-годишнината от първите частично демократични избори на Полша.

По време на визитата си, новоизбраният украински лидер ще се срещне с държавните глави на Полша, САЩ и Франция - Бронислав Коморовски, Барак Обама и Франсоа Оланд. В събота, 7 юни, американският вицепрезидент Джо Байдън ще посети Киев и ще присъства на церемонията по встъпването в длъжност на Порошенко. Бойдън ще има и срещи с украински ръководители, за да обсъди ситуацията в източната част на страната и начина, по който САЩ могат да помогнат на Украйна в борбата срещу корупцията, за засилване на демократичните институции и връщане в нормални релси на икономиката за постигане на устойчиво развитие.

Русия няма да спира доставките на газ, засега

Руската федерация и Украйна се договориха да не се прекъсват доставките на газ, да не се обръщат към Стокхолмския съд и да не се прем...

Междувременно боевете в Славянск между украинската армия и проруските сепаратисти не стихват. Според украинския вътрешен министър Арсен Аваков е "в района на Семьоновка са унищожени блокпостове и инженерни съоръжения" на народното опълчение. По думите му операцията на правителствените сили продължава и той помоли цивилното население на Славянск, Краматорск и Красни Лиман да останат по домовете за избягване на риска. Опълченците твърдят, че са улучили няколко БТР-а.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа