Путин ядоса Обама и Камерън, Китай подкрепи Русия

56856
Путин ядоса Обама и Камерън, Китай подкрепи Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Владимир Путин ядоса великите сили САЩ и Англия с разполагането на танкове и БТР-и по границата с Крим днес. Американският президент Барак Омаба и британският премиер Дейвид Камерън реагираха незабавно на офанзивата от страна на Русия. Двамата предупредиха Путин, че ще претърпи "съществени загуби", ако незабавно не прибере руските войски в базите в Крим. Условието от страна на Америка и Англия е това да се случи в следващите няколко часа, информира УНИАН. Според Обама и Камерън, действията на Русия са "неприемливи". Пред "Ройтерс" английският премиер е заявил, че Русия ще плати много висока цена, ако не смени политиката си спрямо Украйна.

Според агенцията, американският президент дори е разговарял по телефона с Владимир Путин и се е опитал да го откаже от плановете му да изпрати руски войски в Украйна. Освен това, Обама е коментирал по телефона ситуацията в Източна Европа и с германския канцлер Ангела Меркел. Пред нея американският президен е бил категоричен в позицията си, че нахлуването на руски военни в Крим е незаконно, информира РБК-Украйна.

Над 30 хил. в Русия излязоха на шествия в подкрепа на украинския народ

Хиляди хора излязоха по улиците на Москва и Краснодар в шествия в подкрепа на украинския народ, предадоха РИА Новости и Интерфакс. Око...

"Очевидно е, че много се притесняваме от опасността Русия да нахлуе и в други части на Украйна. Но това не означава, че положението в Крим е овладяно. Руската интервенция създаде много напрегната и опасна ситуация", коментира британският министър на външните работи Уилям Хейг. Според него това е най-голямата криза в Европа от много години насам. Той отчита правото на Русия да разполага свои военни в региона така, както намери за добре. Но предвид ситуацията в момента, Кремъл трябва да нареди на армията да се прибере в базите си.

От друга страна, позициите на Москва и Пекин за ситуацията в Украйна доста съвпадат, обявиха от външното министерство на Русия след телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и китайския му колега Ван И, предаде ИТАР-ТАСС. "Ръководителите на външнополитическите ведомства обмениха мнения относно ситуацията в Украйна. Бе отбелязано широко съвпадение на гледните точки на Русия и Китай във връзка със ситуацията в страната и около нея”, подчертаха от министерството. Двамата министри са се договорили да продължат тесните контакти по тази тема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа