Русия ще продължи финансовата помощ за Украйна, ако тя признае анексирането на Крим

21251
Русия ще продължи финансовата помощ за Украйна, ако тя признае анексирането на Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия обвързва предоставянето на финансова помощ на Украйна с признаването от страна на Киев на анексирането на Крим.

Украйна поиска да й се опрости дългът

Лидерът на партия "Свобода" и кандидат за президент на Украйна Олег Тягнибок смята, че международната общност може да опрости външния д...

Украйна може да разчита на руска финансова помощ само ако признае сегашния статут на присъединения към Русия Крим. Това заяви руският финансов министър Антон Силуанов след преговори с неговите колеги от САЩ и Германия по време на срещата на Г-20.

Готови сме да разгледаме въпроса за сътрудничество с Украйна при следните условия: провеждане на конституционна реформа, избори за президент и формиране на легитимно правителство, с което може да се преговаря, и признаване на въпроса за Крим. Друго важно условие е да се нормализира напрегната обстановка в източните региони на Украйна, като това трябва да стане по мирен път без дискриминация на рускоезичното население, посочи финансовият министър.

Ако всичко това бъде изпълнено Москва ще може да предложи на украинските власти варианти за допълнителна помощ както за бюджета, така и за газовия дълг, посочи Силуанов и уточни, че тези условия нямат строго задължителен характер, а са по-скоро ориентир какви са принципните позиции на Москва.

В края на миналата година Русия се договори с тогавашния президент Виктор Янукович да предостави на Украйна финансова помощ в размер на 15 милиарда долара, но беше направен само първия транш от 3 милиарда. След смяната на властта в Киев Русия спря финансовата помощ и отмени намаленията при газовите доставки за Украйна, съобщи БНР.

В украинските хранилища липсват 15 млрд. кубични метра газ

В украинските хранилища на НАК „Нафтогаз-Украйна” липсват 15 милиарда кубически метра газ, които трябва да са там, са само ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа