Руска ракета рани 12 цивилни недалеч от втората по големина АЕЦ в Украйна

6499
Руска ракета рани 12 цивилни недалеч от втората по големина АЕЦ в Украйна
Снимка: Getty Images

Руска ракета удари жилищен район в южния украински град Вознесенск, който е в Николаевска област и недалеч от втората по големина АЕЦ в страната - Южноукраинската. При атаката са ранени 12 цивилни, съобщиха украински официални лица.

Руска ракета удари днес жилищен район в южен украински град, който е недалеч от Южноукраинската АЕЦ, рани 12 цивилни и засили страховете от ядрен инцидент докато войната в Украйна продължава, съобщиха украински длъжностни лица, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Виталий Ким – губернатор на Николаевска област, написа в „Телеграм“, че сред ранените има четири деца, а атаката е повредила няколко частни домове и пететажен жилищен блок във Вознесенск

Малкият град е на около 30 километра от Пивденноукрайнската (Южноукраинската) АЕЦ, втора по големина в Украйна.

Няма промяна в ситуацията с АЕЦ "Запорожие", Русия засилва сигурността в Крим

Няма промяна в ситуацията в Запорожската атомна електроцентрала, въпреки че Русия очакваше провокация от страна на Украйна във връзка с...

От кабинета на главния прокурор в Николаевска област съобщиха, актуализирайки предишни данни, че пострадалите деца са на възраст между 3 и 17 години и са в тежко състояние. Ким написа, че едно от ранените момичета е загубило окото си.
Държавната компания „Енергоатом“, която управлява всичките четири украински генератори с ядрена енергия, описа нападението срещу Вознесенск като „пореден акт на руския ядрен тероризъм“. 
Сигнали за въздушна тревога звучаха на няколко пъти  днес в Николаевска област.
Възможно е тази ракета да е била насочена към Южноукраинската АЕЦ, която руските военни се опитаха да превземат в началото на март, посочи „Енергоатом“ в изявление.
Няма съобщение за щети в АЕЦ.
Вознесенск е с население от около 30 000 жители.
Николаевска област граничи с Херсонска, която е почти напълно окупирана от руските сили след началото на инвазията в Украйна.
„Вознесенск. Страната агресор, наречена Русия, удари жилищна сграда“, написа в „Телеграм“ началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак.
Задачата ни е да гарантираме, че не само сегашното поколение руснаци, а и техните деца и внуци ще бъдат държани отговорни. Русия ще си плати за всичко, подчерта Ермак.Руска ракета удари жилищен район в южния украински град Вознесенск, който е в Николаевска област и недалеч от втората по големина АЕЦ в страната - Южноукраинската. При атаката са ранени 12 цивилни, съобщиха украински официални лица.

Виталий Ким – губернатор на Николаевска област, написа в „Телеграм“, че сред ранените има четири деца, а атаката е повредила няколко частни домове и пететажен жилищен блок във Вознесенск (на около 30 км от АЕЦ-а).

От кабинета на главния прокурор в Николаевска област съобщиха, актуализирайки предишни данни, че пострадалите деца са на възраст между 3 и 17 години и са в тежко състояние. Ким написа, че едно от ранените момичета е загубило окото си, предаде "Ройтерс".

Държавната компания „Енергоатом“, която управлява всичките четири украински генератори с ядрена енергия, описа нападението срещу Вознесенск като „пореден акт на руския ядрен тероризъм“. 

Експерти: Русия се опитва да провокира сценарий "Фукушима" в АЕЦ Запорожие

Спирането на енергоблоковете на АЕЦ "Запорожие" и загубата на източници на енергия ще доведе до изпускане на радиация, както и до замър...

Сигнали за въздушна тревога звучаха на няколко пъти днес в Николаевска област. Възможно е тази ракета да е била насочена към Южноукраинската АЕЦ, която руските военни се опитаха да превземат в началото на март, посочи „Енергоатом“. Няма съобщение за щети в АЕЦ-а.

Вознесенск е с население от около 30 000 жители. Николаевска област граничи с Херсонска, която е почти напълно окупирана от руските сили след началото на инвазията в Украйна.

„Вознесенск. Страната агресор, наречена Русия, удари жилищна сграда“, написа в „Телеграм“ началникът на украинската президентска администрация Андрий Ермак. "Задачата ни е да гарантираме, че не само сегашното поколение руснаци, а и техните деца и внуци ще бъдат държани отговорни. Русия ще си плати за всичко", подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Милано е на път да забрани сладоледа и пицата след полунощ, ето защо

Щом ви е безразлична съдбата на Украйна, няма да получавате услуги: Украинските консулства спират да обслужват мъжете в чужбина

Унгария заплаши да спре нова европейска помощ за Украйна

Швеция: Руски петролни танкери шпионират в Балтийско море

Зеленски награди Ален Делон с най-високото отличие на Украйна

След новите разкрития за болестта му Кадиров пробва да докаже в каква форма е (ВИДЕО)

Молдовската прокуратура видя държавна измяна в новия проруски проект на Илан Шор

Хвърчаха искри навсякъде: Крадец открадна мотопед с помощта на ъглощлайф в Лондон (ВИДЕО)

Чудо: Стотици пеликани се издигнаха в небето след руска атака срещу Одеса (СНИМКА)

Гърция може да прехвърли Patriot на Украйна в замяна на гаранции от САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com