Ще поемат ли отговорност лейбъристите за тежкия крах на изборите във Великобритания?

2711
Ще поемат ли отговорност лейбъристите за тежкия крах на изборите във Великобритания?
Снимка: Getty Images/Guliver

Ръководството на Лейбъристката партия във Великобритания пое вината за катастрофалната загуба на изборите в страната, предава BBC.

Лейбъристите получиха едва 203 места в парламента, а досега имаха 262 места. Това бе най-тежкото им изборно поражение от 1935 г. насам.

The Guardian: Защо британците гласуваха така?

Изненада ли се Европа от вота на британците? Брюксел никога няма да признае, не и официалната дипломация. Защо обаче Борис Джонсън взе ...

"Няма да се поколебая да го кажа. Резултатът беше тежък удар за всички, които отчаяно имат нужда от истинска промяна в нашата страна", заявява лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Той все пак увери, че партията му ще извлече поука от това поражение, и занапред ще се вслушва повече в гласа на традиционните избиратели на лейбъристите, които тя е изгубила в работническите общини.

"Тази партия съществува, за да ги представя. Ние ще си върнем тяхното доверие", заявява Корбин, който на изборите беше преизбран за депутат за десети път.

Джон Макдонъл, който отговаря за финансовата политика на партията, каза, че се чувства виновен за бедствието. Запитан от BBC дали ще се оттегли от поста си, той каза, че партията най-вероятно в началото на идната година ще има ново ръководство и че той ще подкрепи жена за партиен лидер. Макдонъл изрази увереност, че тази лидерка би могла да бъде депутат, който не е от Лондон.

Ричард Бърджън, който пък отговаря за юридическата политика на лейбъристите, каза, че сега трябва да анализира как лейбъристката партия е изгубила много от традиционните си гласоподаватели в Северна и Централна Англия.

ЕС възстановява връзките си с Лондон след победата на Джонсън

ЕС ще трябва да възстанови връзките си с Лондон след победата на изборите на Борис Джонсън, която вероятно ще доведе до Brexit през яну...

Той каза също така, че би искал да види за следващ лидер на лейбъристите Ребека Лонг-Бейли и обяви, че обмисля да се кандидатира за поста на заместник-председател на партията. Тя, от своя страна, заяви пред Би Би Си, че сериозно смята да се кандидатира за поста.

Бившата депутатка от Лейбъритката партия - Карълайн Флинт, която загуби депутатското си място, директно обвини ръководството на партията за катастрофалния крах.

Припомняме, че Консерваторите на премиера Борис Джонсън спечелиха изборите в четвъртък. Те получиха 365 места в 650-местната Камара на общините на парламента. Това е с 48 места повече от местата, които те имаха досега и им позволява да прокарат сделката на Джонсън за Brexit и страната да може да излезе от ЕС до новия краен срок, а именно 31 януари догодина.

Тази победа консерваторите постигнаха благодарение на това, че спечелиха в работнически избирателни окръзи, които от години са били лейбъристки, но които подкрепяха Брекзит.

След изборите: Шотландия по-категорично от всякога иска независимост

Шотландия остава твърд опонент на политиката, водена от Даунинг стрийт 10, и резулатите от вота на 12 декември го доказват. Шотландска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германия: За Украйна има по-важни оръжия от "Таурус", ще ѝ дадем боеприпаси

Си Дзинпин отива при Макрон, иска Русия да участва в конференция за мир

Комисия в ЕП: До средата на 2024 г. да има решение за България в Шенген

Организирал избори в Приднестровието: Молдова гони руски дипломат

Зверското убийство на украинка в Германия, за да отнемат бебето й: Намесена е рускиня (СНИМКИ)

Какво се случва с АЕЦ „Запорожие“? Откриха множество нарушения свързани със сигурността

Нова война между Армения и Азербайджан още тази седмица? Предупреждение от Пашинян

Мицотакис каза какви са големите проблеми на Европа

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

В Украйна трима души загинаха при опит да демонтират FPV дрон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...