Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трите силни страни на окупаторите: Украинското разузнаване говори откровено за противника

21 февруари 2024, 17:10 часа • 6510 прочитания

Руските окупатори имат три силни страни, които експлоатират усилено, заяви заместник-началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Вадим Скибицки.

Бедността в Русия - руснаците се бият за пари

Първата от тях е мощният мобилизационен ресурс, за което спомага финансовият  стимул. Руснаците отиват да се бият срещу Украйна, примамени от паричните обещания.

Още: "Путин, сложи ред": Полски фермер със скандален плакат вбеси Варшава (СНИМКА)

"Финансовият мотив остава основен, особено в региони с лоша икономика, малко работни места и ниски заплати. Пакетът за социално подпомагане, който Руската федерация прие, е много мощен. Той включва високи заплати, особено ако военнослужещият изпълнява задачи на първа линия, еднократна помощ от Министерството на отбраната и от местните власти, както и значителни облаги при кредитиране. В допълнение, важен фактор е и наказателната отговорност за избягване на военна регистрация, за дезертиране и за предаване в плен", каза Скибицки в интервю за Интерфакс.

Войски в резерв

Втората силна страна на руснаците е възможността им да изтеглят войски в резерв за попълване на загуби и за почивка, както и да преместват или прегрупират войски от едно направление в друго.

"Ще дам за пример Авдеевка. Те изтеглиха войските от Лиманското и Купянското направление и ги хвърлиха в Авдеевка. Тоест руснаците могат да хвърлят резерви в най-критичните за тях зони. И те тренираха придвижване на войските, като ги прегрупираха през цялото време по време на стратегическите учения в Руската федерация и по време на други мероприятия по оперативната бойна подготовка", подчерта Скибицки.

Още: Доведеният син на генерал Сирски подкрепя руската армия (ВИДЕО)

Превъзходството във въздуха

Третата силна страна на руснаците е в авиацията и превъзходството във въздуха, защото всеки ден врагът използва авиационни бомби.

"Например, най-големият брой, който преброихме за един ден, бяха 75 броя 500-килограмови авиобомби, изстреляни по Авдеевка. Освен това виждате, че всеки ден има атаки с ракети Х-31 и Х-59, с управляеми ракети по наши цели. Руснаците се опитват да унищожат нашата система за противовъздушна отбрана и мрежата ни от летища, така че да не можем да използваме нашите самолети", заяви Скибицки.

Слабостите на руснаците

Още: Руснаците воюват като през Втората световна война - като пълчище скакалци и с колосални жертви

Руската армия има и слабости, но тях не посочваме, защото тогава руснаците ще вземат мерки, заяви още Скибицки.

"Но те имат много слабости. Те са свързани както с административни въпроси в управлението на въоръжените сили, така и с оборудването и оръжията", добави той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес