Украински данни: Над 2200 руски войници са убити в дните около Нова година

4014
Украински данни: Над 2200 руски войници са убити в дните около Нова година
Снимка: Getty Images

За 2230 убити руски войници между 31 декември 2022 г. и 3 януари 2023 г. съобщава Генералният щаб на украинската армия.

На 31 декември, когато Владимир Путин нареди изстрелване на над 30 крилати ракети и повече от 40 дрона (преди и след Нова година), Генералният щаб на украинската армия съобщи за около 200 „елиминирани нашественици“. Ударът е бил нанесен в Херсонска област.

Украинците удариха център на руснаците край Херсон, окупатор издал координатите (ВИДЕО)

За нов удар на украинците в Херсонска област съобщават беларуската опозиционна телевизия NEXTA, "Телеграм"-каналът Astra и други източн...

Отделно, в района на Полохи и Велика Билозерка в Запорожка област руснаците са загубили 115 ранени военнослужещи, унищожени са 5 единици военна техника от различни типове, зенитно-ракетен комплекс и склад за боеприпаси, гласи сводката на Генералния щаб от последния ден на 2022 г. На същия ден са отчетени общо 105 960 убити руски войници от началото на войната.

На 1 януари 2023 г. украинците съобщиха, че за последната седмица само в градската болница на Биловодск в Луганска област са били приети 350 ранени военнослужещи, биещи се на руска страна. Данните на Генералния щаб за убитите руснаци показаха 106 720 - т.е. със 760 повече от последната сводка.

Вчера, на 2 януари, украинците потвърдиха данни за удари на 31 декември в районите с концентрация на жива сила и оборудване на руските окупатори в Запорожка област. „В районите на населените места Тарасивка, Басан, Разданск, Бердянск и Токмак загубите на противника са повече от 175 ранени военнослужещи, унищожени са 12 единици оръжие и военна техника от различен тип. Информацията за елиминираните нашественици се уточнява“, написаха тогава от Генералния щаб. После украинците отчетоха още 720 убити руски войници (общо 107 440 към 2 януари).

В тях са включени стотици убити и ранени при украинския удар с HIMARS по Макеевка, Донецка област. Атаката срещу руската казарма е довела до цели 400 жертви според различни източници. Руснаците признаха за над 60 убити военнослужещи.

Руски пропагандист към войниците: Не се бойте от смъртта, животът е силно надценен (ВИДЕО)

Телевизионният водещ и рупор на кремълската пропаганда Владимир Соловьов се обърна към руските войници и ги призова да не се страхуват ...

В сутрешната сводка на Генералния украински щаб на 3 януари изрично се посочва, че 500 руски военни са убити и ранени при украински удар в Херсонска област, село Чулаковка. Ударът е нанесен на 31 декември, сега вече украинците имат потвърдени от техни източници данни.

ОЩЕ: При нови данни за 500 убити и ранени руснаци: Караници в Русия кой е виновен за Макеевка

Според украинските данни вече има 108 190 убити руски войници от началото на агресивната инвазия на Путин – със 750 повече от предния ден.

Към сутринта на 2 януари най-малко 538 мобилизирани руски наборници са загинали през последните три месеца, съобщава руската редакция на BBC - BBC Russia, която заедно с руския новинарски сайт "Медиазона" направи поименно преброяване на загиналите. Според публикацията средната възраст на жертвите е 30-35 години.

Пак взривове във Воронеж, където има ключово военно летище

За втори пореден ден в руския град Воронеж се чуват гърмежи и изглежда местното ПВО работи, съобщава руският информационен източник AST...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com