Украйна е готова да вземе от Русия кредит от 2 млрд. долара, с който да плати за газа

20729
Украйна е готова да вземе от Русия кредит от 2 млрд. долара, с който да плати за газа

Украйна е готова да вземе от Русия кредит в размер на 2 млрд. долара, отпускането на който е било договорено в началото на 2014 г., и да използва цялата сума за погасяване на дълга за руския газ. Това каза министърът на енергетиката и въгледобива Юрий Продан на пресконференция в Киев, предаде Интерфакс-Украина.

„Ако руската страна ни предостави този кредит, за който по-рано е имало договореност, ние сме готови целия да го използваме за плащане за газта. И разбира се, изцяло ще изпълняваме задълженията по кредита”, каза той.

В Украйна предотвратиха опит да бъде отвлечен кандидат за президент

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е задържала на територията на Лвовска област двама граждани на Русия, които възнамерявали да вз...

Украйна се надява на увеличаване на доставките на газ от Европа, отделни европейски газови търговци са изразили готовност да увеличат средния обмен на доставките ма синьото гориво, съобщи още Продан на.

„Ние проведохме съответните преговори с европейския комисия за енергетиката за увеличаване на реверсните доставки на газ от европейските държави. Към днешна дата имаме потвърждения от газовитърговци, оператори на газотранспортни системи в Полша и Унгария, че можем да осъществяваме реверс при средна дневна величина от около 20 млн. куб. метра. Вече имаме търговци на газ, които са готови да се включат и да доставят газ по съответните пазарни европейски цени”, каза Продан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа