Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от топ шампионатите в Европа се подновява още този месец!

06 май 2020, 16:56 часа • 1784 прочитания

Страхотна новина за футболните фенове беше съобщена в сряда следобедн! Мачовете в Първа Бундеслига ще бъдат подновени още през този месец, след като германското правителство е дало "зелена светлина" за рестарт на един от най-силните шампионати в Европа, пише Sportlive.bg

След като редица първенства бяха отложени окончателно, включително и силните Лига 1 (Франция) и Ередивизи (Холандия), очакванията бяха да се изчака поне до юни за подновяване на срещите от елитните първенства, но в Германия се справят отлично с пандемията от Covid-19, заляла света. Именно това доведе до решението на правителството да позволи Бундеслигата да се доиграе. 

В четвъртък ще се проведе конферентен разговор между представители на клубовете и германския футболен съюз, по време на който ще се вземат решения относно детайлите за подновяването на шампионата. Очакваният рестарт ще се състои или на 15-и, или на 22-и май, като първата дата е по-вероятна. На мачовете няма да има фенове, а и срещите, и тренировките ще се организират под строги мерки за хигиена с цел макимална безопасност на играчи, треньори и помощен персонал. 

Междувременно стана ясно, че още 5 шампионата ще бъдат подновени до края на месеца - кои са те вижте в Sportlive.bg

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес