"Пас към миналото": Андреа Бочели - да си влюбен в играта, погубила зрението ти

4650
"Пас към миналото": Андреа Бочели - да си влюбен в играта, погубила зрението ти
Снимка: колаж Actualno.com

"Пас към миналото" е спортна рубрика на Actualno.com, в която връщаме лентата назад, за да ви разказваме интересни спортни истории от миналото.

Андреа Бочели е световноизвестна личност, завладяла сърцата на милиони. Божественият тенор често е наричан "гледащият в душата". Въпреки че е загубил зрението си на 12-годишна възраст, оперният певец неуморно покорява професионални върхове. Песента му с британското сопрано Сара Брайтман -  Time to Say Goodbye, е един от най-продаваните сингли в историята. 

Да загубиш зрението си заради футбола

Бочели има нещастието да се роди с глаукома - болест, характеризираща се с нарушена регулация на вътреочното налягане. Положението се влошава, когато на 12 години италианецът претърпява инцидент, докато играе футбол. Застанал на поста вратар, той получава силен удар с топка в дясното око. Така Андреа губи зрението си завинаги.

Андреа Бочели

Любовта на Бочели към футбола

Ужасяващият инцидент обаче не погубва страстта му към играта и "Калчото"."Винаги съм обичал футбола още от детството си в пансиона, когато слушах Tutto il calcio minuto per minuto (Целият футбол минута по минута) по радиото. Това е голямата страст на всички италианци и никога не можеш да я надраснеш. Това е начин да си останеш дете, дори и на моята възраст. Когато за първи път станах запален привърженик на Интер, отборът беше много силен и печелеше всичко. Беше фантастичен отбор, който мога да си спомня в детайли, както всички уважаващи себе си фенове на Интер: Сарти, Бургнич, Факети, Бедин, Гуарнери, Пики, Джаир, Мацола, Доменджини, Суарес, Корсо!", споделя Бочели за любовта си към "нерадзурите".

ОЩЕ: Как Тодор Живков сваля ЦСКА - Левски от ефир

Божественият тенор често стъпва на "зеления килим"

Преди години той бе поканен в базата на Интер - нищо особено, просто няколко снимки с Хавиер Санети и футболна фланелка за подарък, но певецът бе във възторг. А година по-късно демонстрира безспорния си талант пред целия отбор. Тенорът е канен често за изпълнител на големи международни спортни събития - пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и на церемонии по награждаване от Висшата лига във Великобритания.

Андреа Бочели

Романтичната история на Андреа Бочели и Лестър

Едно от най-романтичните му "участия", свързани с футбола, се състоя през 2016 година. Италианецът отдели специално време по средата на своето световно турне на сънародника си Клаудио Раниери, който изведе Лестър до шампионската титла във Висшата лига. Преди 37-ия кръг, когато "лисиците" получиха купата, оперният певец разчувства зрителите на стадион "Кингс Пауър".

Емоциите на Раниери

"Когато излязохме начело в класирането, телефонът ми звънна. Беше Андреа Бочели - не се познавахме лично, но се оказа, че той следи мачовете на нашия отбор. Искаше да сподели нашата радост и предложи да пее. Помолих го да дойде на 7 май, на последния ни домакински мач, като не знаех дали тогава ще сме наистина шампиони. И в крайна сметка Андреа пя в дует с шампионската купа. В скромния град Лестър!", разказва Раниери и допълва: "Стоях до него, когато запя. И в един момент ме хвана за ръката, приближи се към мен и каза: "Фантастично! Невероятни емоции".

Андреа Бочели е живото доказателство за безусловната любов, която феновете изпитват към любимата игра. Неговият Интер е близо до триумф в Серия А, а на 14 септември великият тенор ще има концерт на Националния стадион "Васил Левски" по случай 30 години на сцена. Може би в България Бочели ще пристигне като почитател на тим, защитаващ титлата в "Калчото"...

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА "ПАС КЪМ МИНАЛОТО": Левски изпуска титла след "случаен" гаф срещу ЦСКА

*Очаквайте статии от рубриката "Пас към миналото" всеки понеделник от 07:00 часа в Actualno Sport

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

След две дузпи: Байерн и Реал оставиха развръзката за "Бернабеу" (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед вади почти целия отбор на сергията, само трима не се продават

Футболната романтика е жива: Приказката на Джейми Варди и Лестър (ВИДЕО)

Спорт по телевизията днес - 30 април 2024 г.

Барселона обърна десет от Валенсия и излезе на второ място в Испания (ВИДЕО)

Манчестър Сити продължава без грешка в борбата за титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

Мъри го направи! Станимир Стоилов върна Гьозтепе в турската Суперлига

Арсенал бе на крачка от чутовна издънка срещу Тотнъм, но оцеля в лондонското дерби (ВИДЕО)

Стана ясно кой е новият треньор на Байерн, баварците вадят милиони, за да го вземат

Интер стартира празненствата по случай 20-та си титла с бой над Торино (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят