Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва ли защитата на титлата? Италия стартира Евро 2024 с обрат срещу Албания (ВИДЕО)

15 юни 2024, 23:56 часа • 6752 прочитания

Националният отбор на Италия стартира с победа участието си на Европейското първенство по футбол в Германия, след като се наложи с 2:1 над състава на Албания. Успехът е много важен за отбора на „скуадра адзура“, който трябва да защитава титлата си от надпреварата преди 3 години.

Италия направи пълен обрат преди почивката

Албания стартира мача по страхотен начин и изненадващо поведе още в 22-ата секунда на срещата. След грешка при изпълнение на тъч, от страна на Ди Марко, топката попадна в Недим Байрами, който с мощен удар матира Джанлуиджи Донарума. По този начин играчът на „двуглавите орли“ отбеляза най-бързия гол в историята на Европейското първенство.

Италия вдигна оборотите и в 11-ата минута изравни. Алесандро Бастони се разписа след подаване на Лоренцо Пелегрини в наказателното поле на Албания. Само пет минути по-късно „скуадрата“ направи пълен обрат в мача. След лошо изчистване топката попадна в Барела, който с мощен удар не остави никакви шансове на Стракоша.

Италия уби темпото на мача

След почивката италианците намалиха оборотите, а с това и убиха темпото на срещата. Все пак двата отбора имаха по няколко добри положения, но така и не успяха да се възползва от тях. В 80-ата минута Ди Марко стреля опасно по диагонала, но Стракоша спаси.

В първата минута на даденото от съдията продължение на срещата Албания бе много близо до попадение, но Джанлуиджи Донарума успя да спаси. До последния съдийски сигнал повече голове не паднаха и в крайна сметка Италия стартира участието си на Евро 2024 с успех.

Класирането в група „В“

След успеха си Италия събра три точки и се намира на второ място в група „В“ на Евро 2024. Лидер е тимът на Испания, който по-рано днес разгроми Хърватия.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес