Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият тор за първото торене на краставиците

11 юни 2024, 14:56 часа

През юни, когато краставиците вече са засадени на постоянното им място, е време да помислите за подхранването на растенията.

Най-добрият тор за краставиците през юни

Опитните градинари използват един тор след засаждане на краставиците в открита земя или оранжерия. Продуктът стимулира плододаването. Благодарение на него ще има по-малко празни цветя. Можете да обърнете внимание на едно народно лекарство, което е спечелило одобрението на опитните градинари. Базирано е на продукт, който се намира във всяка кухня. Лимонената киселина ще стимулира плододаването, ще ускори растежа на кореновата система и ще подобри качеството на почвата.

Краставиците ще дават плодове цяло лято, ако правите това веднъж на 10 дни

Подготовката на тора е проста. За 10 литра вода вземете 1 супена лъжица лимонена киселина. Един храст ще изисква 0,5-1 литра продукт. Разтворът се прилага веднъж на две до три седмици. Но преди да направите това, трябва да се уверите, че почвата е влажна. Ако почвата е суха, трябва да полеете краставиците с леко топла вода.

В идеалния случай пригответе голям съд сутринта и го напълнете с вода. До вечерта водата ще се нагрее на слънце.

Грижи за краставиците през юни

През първия месец на лятото трябва да се опитате да създадете условия за благоприятно развитие и максимален добив на краставиците. Те обичат топлината, влагата и доброто торене. Разкопавайте почвата по-често; поради липса на кислород първите цветове често се разпадат. Също така мулчирайте с хумус. Той ще поддържа почвата рохкава за дълго време и ако е необходимо, се извършва плевене. Когато растенията са във фаза 4-5 листа, някои градинари прищипват върха. Това действие съдейства за увеличи образуването на женски цветове.

Краставиците са много влаголюбиви, но излишната вода е изключително опасна. Води до гниене на корените. В същото време не трябва да пресушавате почвата под краставиците. Поливането се извършва само с топла вода 2-3 пъти седмично. Трябва да поливате насажденията внимателно сутрин, като се стараете да не мокрите стъблата и листата и разбира се, най-важното е подхранването. През юни трябва да има поне 2 подхранвания. 

За кореново торене могат да се използват 2 супени лъжици урея на 10 литра вода.

От правилната грижа и торене на краставиците през юни зависи тяхната реколта. Спазвайки тези правила, тя гарантирано ще е богата.

Добри условия и правилна грижа за краставиците в домашната градина

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес