Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъдещето на България: Фондацията, която иска плодът да е достойнство (ВИДЕО)

11 декември 2023, 19:30 часа • 7237 прочитания

Стабилност, образование, околна среда и достойнство. Това са основните принципи на Фондация "SEED", която съдейства на държавата и на обществото за развитие и интеграция на гражданите. 

Какво е SEED Fondation? 

Снимка: Фондация "SEED", Facebook 

За да намерим отговора на този въпрос, отидохме директно в Самоков, където се срещнахме с основателя на фондацията Георги Николов. 

"Отдаде ми се възможност да отида да уча в Дания, по една стипендия. И там учих социални дейности и развитие, един семестър. И когато се прибрах, гледах града по съвсем различен начин. Преди да замина в Дания участвах в рап група и така да се каже винаги сме се опитвали да създаваме културно съдържание за града, винаги сме се опитвали по някакъв начин да направим общност от млади хора, която да бъде проактивна и която да дава свежи идеи, за това какво да се случва в нашия град. И когато се върнах от Дания, видях ниша за това нещо, то да се случва", сподели той. 

Благодарение на неговата цел Самоков да се развива и да има общност от млади хора, която създава културно съдържание, вече няколко години младежите от Фондация "SEED" участват в редица проекти, фестивали и културни мероприятия, за да обменят опит и да се развиват.

ОЩЕ: "Мамо?": Новият спектакъл, който показва различните гледни точки на родителството (СНИМКИ)

Как се ражда идеята за фондацията и какви са техните основни проекти - вижте в репортажа: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес