"Добротворчество" помага на младежи, желаещи да получат висше образование

21737
"Добротворчество" помага на младежи, желаещи да получат висше образование
Снимка: Thinkstock/Guliver

Конкурс "Добротворчество" дава възможност на млади музиканти, художници, писатели и за младежи в затруднено финансово положение, които желаят да учат висше образование, да покажат своите способности и своята дарба.

Състезанието има четири раздела се организира съвместно от „Милостив” - платформа за благотворителност и социална дейност, Фондация Благородна Бадева, Сдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова. Инициативата е насочена към младите хора на България като възрастовата граница на участниците в различните категории варира между 14 и 29 години. Крайните срокове за участие в различните раздели са от 20 януари до 5 март.

Ани Маринова пред Actualno.com: Помагаме на деца без родителска грижа да открият изкуството

Вече седем години инициативата "Оцвети ми лято" събира деца, лишени от родителска грижа. В инициативата участват 25 деца и младежи, а т...

За раздела художници крайният срок е 31 януари и участниците могат да изпратят до 3 творби, които да са посветени на връзката между изкуството и правенето на добро. Първа награда е на стойност 1200 лв., следвана от 800 лв. за втора и 400 за трета. Публиката ще определи и две допълнителни награди по 200 лв. Най-добрите творби (между 20 и 30) ще бъдат избрани за изложба в галерия "България" на Софийска филхармония. Откриването на изложбата ще се проведе през април 2015 година и ще съчетае награждаване на победителите във всички категории, беседа и гала-концерт на победителите в раздел музика.

Наградният фонд, събран до момента, е 8674 лв. и е осигурен благодарение на щедри български дарители, живеещи в страната и чужбина. Организаторите и членовете на комисиите работят безвъзмездно и всички дарени средства отиват за самите награди на участниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com