Спри, запази детето

24976
Спри, запази детето
Снимка: БГНЕС

Никога не омръзва на децата да рисуват - често в картинките за тях светът е по-истински от живия.

Днес, на Великден, БНТ с подкрепата на Столична община направиха още един празник за най-малките- събраха ги на открития театър в зоологическата градина за тържество, като част от кампанията "Спри, детето запази!", предаде БГНЕС.

Не е за вярване колко почитатели има тази, иначе скучновата като тема инициатива, за овладяване на правилата на безопасност на движението. Организаторите обаче знаят, че истината е в подхода. Днес те раздадоха големи блокчета с моливи на децата, подготвиха им празнична програма с любими герои, осигуриха им лакомствата, сложиха пред тях големи кошници с яйца, боядисани с цветовете на светофара и ги провокираха с въпроси от викторината с много награди. И… празникът се получи!

Дупките в центъра на София - много и опасни (снимки)

Късно снощи в София Граждански съюз СИЛА проведе обещаната си акция по маркиране на опасни места и дупки на пътната и паважната настилк...

Кампанията ни "Спри, детето запази!" започна през 2012 г. и е насочена към всички участници в движението- пешеходци и шофьори, припомня пиар специалистът Силвия Симова. Апелът ни към тях е да бъдат толерантни на пътя и взаимно да се пазят. Тя дава висока на оценка на кампанията, тъй като е стигнала вече до много българи, чута е и от родителите, и от децата им. Симова е особено горда и признателна, че яйцата за празника днес са изрисувани лично от децата от 53-то ОДЗ в София. Тук е и тяхната директорка Любка Рангелова. Децата вложиха в това свещенодействие цялата си любов и старание, казва тя. И ни разказа как имат специална обучителна площадка за безопасно движение, а знанието за правилата е част от учебната програма. Рангелова смята, че спазвайки правилата за движение по пътищата децата ще бъдат коректив и за своите родители. За да можем всички заедно с нашите деца да зачеркнем с най-големия червен молив черната хроника на пътните произшествия, от които боли най-много по празниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини