Обявяват реалния брой на диабетиците у нас

18620
Обявяват реалния брой на диабетиците у нас
Снимка: Бгнес

Националната асоциация на децата и младите хора с диабет организират дебат на тема: "Обединени срещу диабета", който ще се проведе днес в сградата на Народното събрание.

Събитието се осъществява под патронажа 43-ото Народно събрание и се провежда по повод Световния ден за борба с диабета. На форума са поканени представители на здравните институции, медицински специалисти, съсловни и пациентски организации. Лектори ще бъдат националният консултант по ендокринология проф. Сабина Захариева и доц. Димитър Чаръкчиев от УСБАЛЕ "Акад. Иван Пенчев". Те ще представят резултатите от Европейския диабетен индекс и реални данни за броя на диабетиците у нас, както и кои са най-често срещаните усложненията от заболяването.

В Пловдив ще се проведат безплатни прегледи

Безплатни изследвания за диабет, хепатит В и хепатит С ще се правят по време на Международната изложба за медицина, стоматология и фарм...

Председателят на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет Елисавета Котова ще разкаже за Националната кампания "Не сме различни! Да поговорим за диабет" и ще изнесе резултатите от проведени анкети за диабета сред деца в повече от 20 училища в страната.

Алпинистът Боян Петров ще сподели какво е да живееш с диабет и как може пациентите с това заболяване да водят пълноценен начин на живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване