X
 
 

От Педиатрията де факто потвърдиха, че заради истерията по случая с починало дете напускат лекари

6624 0
От Педиатрията де факто потвърдиха, че заради истерията по случая с починало дете напускат лекари
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Без анестезиолог лица в тежко състояние не могат да бъдат лекувани. Това заяви доц. Д-р Димитър Калайков, временно ръководещ Педиартията ("Проф. д-р Иван Митев") в София. Той увери, че всичко е уредено и "Пирогов" и Националната кардиологична болница ще поемат спешните случи с деца.

Калайков каза и, че първият подал заявление за напускане е на анестезиолог, замесен в случая с 3-годишния Александър. Останалият един анестезиолог пък работел само в гастроентерологията, не можел да помогне на деца.

Педиатрията спира да приема спешни случаи

СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ спира приема спешни случаи поради сериозни кадрови проблеми. Това става ясно ...

Д-р Даниел Илиев пък обясни, че интензивното отделение не може да функционира без шестима лекари – толкова са напусналите или отстранените след случая със смъртта на 3-годишния Александър. "Надяваме се, че затварянето на интензивното отделение е временно – доколкото ми е известно, срокът е 5 януари, 2020 година", добави той.

Какво каза здравният министър за случилото се – припомнете си в този материал!

Що се отнася до "Пирогов", все още не е официално ясна причината за вчерашния пожар, довел до смъртта на двама души. Проф. Николай Габровски отново подчерта, че кислородната система във Второ отделение е работела нормално. "Категорично е имало взрив", каза той, но засега няма официално обяснение какво го е предизвикало.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители