X
 
 

Връщат на работа отстранените от Ананиев директори на три столични болници

1719 3
Връщат на работа отстранените от Ананиев директори на три столични болници
Снимка: БГНЕС
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката, която възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ /ИАМН/ по случая с починалото 3-годишно дете, съобщиха от министерството на здравеопазването. В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи както от проверките в лечебните заведения СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и УБ „Лозенец“, така и в практиката на личния лекар на детето. Всички получени от ИАМН доклади – два предварителни и един окончателен, както и съпътстващите протоколи, независими експертизи и документи от хода на проверката, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая. Целта е да бъде оказано пълно съдействие на компетентните органи в хода на разследването.

Окончателният доклад потвърждава причината за смъртта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове), причинена от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези. Последните са от съществено значение за изключително бързото развитие на болестта. Проверката на ИАМН не е констатирала пропуски в диагностично-лечебния процес.

Медици, лекуващи онкоболни, искат оставката на здравния министър

"Ние, персонала на МЦ 'Интегративна медицина" София, ежедневно ангажирани с лечението на най-тежката патология в медицината - лечението...

С оглед приключването на проверката на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в трите болници, от днес директорите на лечебните заведения са възстановени на работа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • metf 3 metf преди 1 месец Профил на трол?
    няма да ги уволняват защото няма кадри ,второ - парсата я обират стринките и чинките - т.е подчинения персонал ,а махане на директори - по принцип е един вид отстъпление и голяма грешка на властващата олигархия и затова тя не го прави защото ще се разразят бунтове което не е добре за тях то те не се плащат . Това не Ви ли говори за технологични роби каквито сме още от времето на Римската империя .
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Баси и държавата...И!!! ПАК!!!... всичко е "точно"! само дето ..детето си отиде ,заради престъпното нехайство!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Ако този некадърник доразбил здравеопазването го наречеш Бунак, ще му направиш комплимент !
Празнуваме Атанасовден!
Празнуваме Атанасовден!

Атанасовден е християнски и народен празник, на който се почита паметта на Свети Атанасий Велики. Българската православна църква го отбелязва...