Появи се "най-добрата снимка на НЛО"

12354
Появи се "най-добрата снимка на НЛО"
Снимка: iStock/Guliver

Някои смятат, че това е истинска снимка на НЛО, други твърдят, че е таен американски самолет, а трети са на мнение, че това е просто отражение на камък във водата.

Група изследователи на неидентифицирани летящи обекти от Обединеното кралство представиха, по техните думи, „най-ясната снимка на НЛО“. Но скептиците не са съгласни с това твърдение, пише Ancient Origins.

Ученият Дейвид Кларк от университета Шефилд Халам, Великобритания, и колегите му, които изучават НЛО, са публикували фотография на обект, който те наричат ​​"най-добрата снимка на НЛО". Възможно е това да е първото доказателство, че подобни обекти съществуват, но от друга страна, може да е секретен американски самолет, прелетял над Шотландия. Впрочем напоследък популярният термин НЛО (UFO) е заменян от по-научния термин неидентифицирани въздушни явления (UAP).

Цели 6 снимки на НЛО по вечерно време са направени от двама неизвестни фотографи близо до град Пърт в Шотландия още през август 1990 г. На снимките се вижда обект с форма на ромб, който се рее във въздуха. Но редом с това предполагаемо НЛО се намира друг обект, който много прилича на самолет. Тогава свидетелите на това събитие оценили размера на обекта на около 30 метра дължина и също така заявили, че то внезапно се появило и също толкова внезапно изчезнало.

Тези снимки попаднали в ръцете на британското министерство на отбраната и оттогава никога не били публикувани. Много скептици тогава и сега твърдят, че това НЛО е отражение на камък в езеро, а самолетът е или лодка в езерото, или истински обикновен самолет, който също се отразява във водата.

Дейвид Кларк прекарал няколко години в изследване на тази необичайна история и в крайна сметка открил Крейг Линдзи – бивш пресаташе от ВВС, който разполагал с копие на една от 6-те снимки на предполагаемото НЛО. За всички читатели, които вече смятат, че изображението е фалшификат, трябва да знаете, че Андрю Ръсел, старши преподавател по фотография в университета Шефилд Халам, е потвърдил неговата възраст и автентичност..

През декември 1992 г. 19 очевидци съобщили, че са видели огромно НЛО да лети над нефтената платформа Sullom Voe на Шетландските острови с невероятна скорост, която превишавала скоростта на реактивен самолет. Според очевидците този обект светел с бяла, червена и оранжева светлина.

Тогава метеоролозите заявили, че не са регистрирали никакви природни явления в района, а британските военни съобщили, че техните радари също не са забелязали обекти в небето. Освен това местните ръководители на полети твърдели, че по това време не е прелетял нито военен, нито граждански самолет.

В архивите на ЦРУ и до днес се съхранява документ от 14 декември 1992 г., в който се казва, че журналист от Лондон е разговарял с очевидци, които са му разказали за наблюдаваното НЛО. Според журналиста наблюдаваното събитие съвпаднало с съобщенията, че САЩ тестват нов свръхсекретен военен самолет, който може да лети с големи скорости. Тогава журналистът стигнал до извода, че НЛО-то може да е бил точно този самолет. Преди 20 години този документ бил разсекретен. Великобритания обаче наложила забрана имената на двамата фотографи, направили снимки на предполагаемото НЛО от 1990 г., да се разкриват преди 2076 г.

Авторът на статията пише, че не е изненадващо, че много хора смятат, че американските и британските военни крият нещо. Освен това съдбата на 6-те оригинални снимки на възможното НЛО така и не е известна до днес.

Впрочем наскоро стана ясно, че Пентагонът е решил отново да изучава НЛО от съображения за националната сигурност на САЩ. Към изследването се присъедини и НАСА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com