НАСА се присъедини към търсенето на НЛО

3638
НАСА се присъедини към търсенето на НЛО
Снимка: Simone Holland / Pixabay

НАСА за първи път се съгласи, че НЛО, или "неидентифицирани въздушни явления" (UAP), както сега е прието да се наричат мистериозните обекти, забелязвани в атмосферата на Земята, наистина съществуват. И пое ангажимент да засили усилията си, за да помогне в разследването, съобщава DailyMail.

Историческият обрат – гигантският скок (giant leap), както го наричат в чест на стъпването на първия човек на Луната, се случи на фона на повишения интерес към НЛО и след неотдавнашните публични изслушвания в Конгреса на САЩ по повод същите тези UAP. Конгресмените разпитаха заместник-директора на военноморското разузнаване Скот Брей и заместник-министъра на отбраната по разузнаване и сигурност Роналд Моултри. По-рано беше приет закон, който задължи правителството на САЩ да създаде работна група за изследване на потенциално опасното явление.

На публичните изслушвания в Конгреса бяха показани видеозаписи с неидентифицирани летящи обекти. Подобно заседание беше проведено за първи път от 50 години.

Пентагонът реагира на "заплахата" още миналата година, след което ВМС на САЩ създадоха специално звено – Оперативна група за неидентифицирани въздушни явления (Unidentified Aerial Phenomena Task Force - UAPTF).

Сега НАСА ще се присъедини към лова на НЛО и ще засили усилията си за подпомагане на текущото правителствено разследване. Новият проект на агенцията може да насочи значителната си научна тежест към търсенето на възможни признаци на извънземен живот не само на далечни планети, но и точно тук, на Земята. Представител на НАСА е потвърдил, че агенцията „оценява как нашият опит от наблюденията на Земята от Космоса може да бъде използван за подобряване на разбирането на UAP“ и се „консултира с няколко правителствени агенции“, но отрече създаването на собствен офис, посветен на UAP.

Източник от правителството на САЩ, запознат с разследването на НАСА на UAP, заявил пред Daily Mail, че проектът вероятно ще включва събиране на свидетелства от астронавти, които са се сблъскали с неидентифицирани обекти в Космоса, както и преглеждане на изображения и данни от предишни полети, за да помогне при разследването на аномални срещи.

Анонимният източник казал още, че екипът на Пентагона по НЛО вече е поискал снимки от камерите на совалките на някои космически мисии на НАСА за своето разследване.

„Имаше няколко предполагаеми инцидента с астронавти на НАСА и космически мисии с участието на НЛО – отбелязва източникът. – Смятам, че НАСА постъпва правилно – вместо да игнорира този проблем, да го погледне директно и да оцени как да използва опита си в областта на наблюденията на Земята от Космоса за по-нататъшното разбиране на това явление.“

Миналата година директорът на НАСА Бил Нелсън заяви, че е разговарял с пилоти на ВМС, които са се сблъскали с обекти, летящи с необичайни възможности край бреговете на САЩ през 2004 г., и изрази своята отвореност към идеята за съществуването на развит извънземен живот.

„Говорих с тези пилоти и те знаят, че са видели нещо и радарите им са го засекли“, каза Нелсън през октомври 2021 г. в разговор, организиран от Университета във Вирджиния.

"Те не знаят какво е това. И ние не знаем какво е. Надяваме се, че не е противник тук, на Земята, който притежава подобна технология. Но тук има нещо."

„Не знам отговора на въпроса, явяват ли се извънземни НЛО, виждани от пилотите, но кой съм аз, че да твърдя, че планетата Земя е единственото място за цивилизован и организиран начин на живот, подобен на нашия?“ добави Нелсън.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Не можем да обясним какво е това": Пентагонът призна пред Конгреса на САЩ за 400 случая на НЛО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com