От съображения за сигурност: Пентагонът отново започва да изучава НЛО

7995
От съображения за сигурност: Пентагонът отново започва да изучава НЛО
Снимка: iStock

Министерството на отбраната на САЩ създаде служба за проследяване на неидентифицирани обекти в Космоса, въздуха и под водата, както и на обекти, които могат да се движат между тези среди, пише Space.com. Сега правителственият контрол върху НЛО, които получиха новото наименование Неидентифицирани въздушни явления (UAP), се качва на невиждано за последните десетилетия ниво.

Обяснението на това е, че през последните месеци в Конгреса на САЩ бяха проведени изслушвания и секретни брифинги, по време на които на законодателите бяха докладвани множество наблюдения на неидентифицирани обекти от представители на Въоръжените сили. По време на изслушванията конгресмените изразиха загриженост, че въздушното пространство на Америка може да не е толкова безопасно, колкото са свикнали да смятат.

Отчитайки това, Пентагонът обяви създаването на нова агенция, наречена Офис за  анализ на аномалии във всички среди (All-domain Anomaly Resolution Office, или AARO). Службата е подчинена на Управлението за разузнаване и сигурност и ще бъде ръководена от Шон Къркпатрик, по-рано главен научен сътрудник в Центъра за космическо и ракетно разузнаване на Министерството на отбраната на САЩ.

Смята се, че AARO ще координира усилията на Министерството на отбраната и федералното правителство за „локализиране, идентифициране и атрибутиране на представляващи интерес обекти във или близо до военни обекти, оперативни зони, тренировъчни полигони, във въздушното пространство със специално предназначение и, ако е необходимо, за смекчаване на всички свързани заплахи за безопасността на операциите и националната сигурност“. Заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс заяви, че новият офис сега се явява координационен център на Министерството на отбраната на САЩ по всички UAP и свързаните с тях дейности.

Какво ще прави новата администрация?

 iStock/Guliver

AARO ще работи в шест основни области: наблюдение, събиране и отчетност; системни възможности и дизайн; разузнавателни операции и анализи; поражение; управление; наука и техника. Офисът ще се опита да открие и идентифицира „аномални, неидентифицирани космически, въздушни, подводни и транссредни обекти“. Под транссредни се имат предвид обекти, които могат например да се преместят от въздушен полет към космически или да се издигнат във въздуха изпод вода.

Както стана известно по-рано, в Камарата на представителите на САЩ се проведе първото от половин век публично изслушване по въпроса за НЛО. По време на изслушването представители на Пентагона съобщиха, че американската армия е имала 11 близки срещи с НЛО за общо 400 наблюдения на неидентифицирани обекти.

През април Пентагонът публикува секретни материали: ​​1574 страници документи, съдържащи информация за изследвания на биологичното влияние на наблюденията на НЛО върху хора, категории паранормални явления и изследвания върху фантастични технологии. Документите са свързани с Разширената програма по идентифициране на авиационни заплахи (Advanced Aviation Threat Identification Program, AATIP). Програмата съществува от 2007 до 2012 г. и се ръководи от Разузнавателното управление на Министерството на отбраната на САЩ.

Наскоро стана известно, че британският предприемач и милионер Уилям Сачити е придобил огромна радарна станция от времето на Студената война и сега ще я използва за търсене на НЛО. Станцията преди е била собственост на Кралските военновъздушни сили и се намира в Норич, Англия. Тя била продадена през 2010 г. за над 4 милиона долара, но Сачити отказва да каже колко е платил за нея.

Станцията AMES Type 84, експлоатирана от 1962 до 1994 г., била използвана за противовъздушна отбрана и милионерът провел анкета в Reddit, за да разбере какво иска обществеността. Обществото решило, че е по-добре станцията да се използва за лов на НЛО.

„Това нещо може да направи за другите това, което Star Trek направи за мен като дете“, казва милионерът, отбелязвайки, че ще минат около две години, преди радарната система да заработи.

"Моето скъпо хоби е търсенето на НЛО. И ако светът иска да правя това, то кой съм аз, че да възразявам", шегува се Сачити.

ВИЖТЕ ОЩЕ: НАСА се присъедини към търсенето на НЛО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОСМОС:

НАСА тества змия робот, която ще търси извънземни (ВИДЕО)

Мощна магнитна буря удари Земята

Лунните ресурси са на път да предизвикат конфликти

Мощна магнитна буря покри Земята, продължава и на 25 март

Магнитни бури за седмицата 25-31 март 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

От втори опит: Американка, беларускиня и руснак излетяха заедно в Космоса (ВИДЕО)

В последния момент отмениха изстрелването на ракета „Союз“ (ВИДЕА)

Почина командир на "Аполо 10"

Има ли тъмна материя във Вселената? Учени с изненадващ отговор

Наша пътешественичка направи кисело мляко в „космически“ условия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос