X
 
 

Мая Манолова пред Actualno.com: Ананиев излъга медицинските сестри

8250 5
Мая Манолова пред Actualno.com: Ананиев излъга медицинските сестри
Снимка: Actualno.com
Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри. Така омбудсманът Мая Манолова коментира пред Actualno.com недоволството сред здравните работници, което продължава, въпреки преговорите със Здравното министерство.

"Фактите са такива, той (министър Кирил Ананиев - бел. ред.) обеща и това е публично отразено във всички медии. В резултат на методиката, която той така и не показа, от първи юни ще бъдат променени заплатите на медицинските специалисти", отбеляза Манолова. Тя припомни думите на Кирил Ананиев, че няма да има медицинска сестра, която да получава по-малко от 950 лв. "Това просто не е истина", категорична бе Мая Манолова. Тя е убедена, че се изливат някакви виртуални милиони, които не достигат до хората. По думите ѝ освен да се обещава, трябва да се покаже и това как ще стане.

Партийните субсидии

По темата с парите на партиите, омбудсманът бе категорична, че дебатът е закъснял и нейната позиция е ясна още от самото начало - 1 лев партийна субсидия, за която са гласували хората по време на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Решението е произнесено и аз нямам колебания, каза Манолова. Тя поясни, че е възможно да се търси допълнително финансиране за партиите, но в никакъв случай от частни субекти. "Може да има допълнителни целеви пакети, свързани с предизборни кампании, за безплатен достъп до обществените медии, допълнително финансиране за разяснителни кампании", предложи Манолова. Тя заяви, че в момента се прави опит машинното гласуване да бъде забранено, и то от Централната избирателна комисия.

Двойният стандарт при храните

По отношение на качеството на храните в държавите от Централна и Източна Европа, Манолова подчерта, че се е променила директивата, която е признала проблема. "Беше обявено, че се забранява предлагането на храни с различни съставки, но под една и съща марка", каза Манолова. Тя припомни последното изследване, направено по единна методика в Европа, което показва, че има 9% продукти, при които има различни съставки с еднакъв етикет, с еднаква марка и опаковка и още 22% с различни съставки и подобна опаковка. Тоест доказано е, че проблем има и е абсолютно забранено тази практика да продължава, коментира още омбудсманът.

Презастрояването на София

По време на протеста пред Столична община срещу презастрояването на София, Манолова заяви, че продължава да отстоява справедливите искания на гражданите за по-чиста и достъпна градска среда, зелени площи, паркове и градинки. "Чувствам се една от протестиращите днес, тъй като сме имали десетки срещи и в Стрелбище, и в Лозенец, и в Дружба, и Младост, и Овча Купел", каза Манолова.

Трябва да се сложи точка на разрешаването на строителство, в която и да е градинка, за отсичането дори на едно здраво дърво. Трябват други решения, които да обещетяват собствениците по един справедлив начин, без да ги противопоставят на правото на останали столичани да живеят нормално и да дишат нормален въздух. Няма столица, в която небостъргачите да никнат безразборно, без да се спазват основни правила, поясни Манолова. Тя поиска и ревизия на всички разрешителни за строеж в зелени площи.

Ще се кандидатира ли за кмет?

"Нямам решение дали бих сменила ролята. Аз съм сред гражданите, но също така съм и сред медицинските сестри, но повярвайте ми, нямам намерение да сменям здравния министър". Така Манолова коментира пред Actualno.com и слуховете, че ще се кандидатира за кмет на столицата. "Бях и с майките на болните деца, но няма да ставам социален министър, бях на протест и с шофьорите от градския транспорт, но няма да ставам ватман, допълни още тя. Когато реша, ще ви кажа. При всички случаи, ако реша да се кандидатирам за друга позиция, то ще бъде от позиция на гражданите, в защита на гражданите", заяви омбудсманът на Републиката.

Повече по тези и други теми гледайте в прикачените видеа.

Интервю на Румен Скрински

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Я къде били герПеераските тролове.Грам изненада няма у тях.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Я , къде бил Гей Пеераса , дето никой не го е--ва за слива, макар да бута за без пари ! Ами , гнус ги е позитанските манофи ......
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Никога не забравяйте ,че това е гнусната , бясна, комунистическа кучка Мая Манолова Костинбродская !!! Помнете , комунистът го оправя само ада !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Да , това е кюстендилската брантия . Няма да мине...
  : 5 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Мая Манолова ИЗЛЪГА, че ще отмени таксите за отопление на "общите части"в блоковите жилища.... че ще спре повишението на цената на ВОДАТА !?!?.... че ще раздава храни "коледа за баба и дядо" - 800 тона..... излъга "майките на деца в неравностойно положение".... излъга медицинските сестри за запратите.... всеки божи ден лъже по нещо, а иска да става КМЕТ или ПРЕМИЕР!?! виж още ›› ? Срам и ПОЗОР!
Последно в Актуално