Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Управление на Борисов и Пеевски ще възроди ПП-ДБ: Политологът Светлин Тачев (ВИДЕО)

02 април 2024, 19:30 часа • 13165 прочитания

"Най-абсурдното е, че стигнахме до политическа криза, без да имаше необходимост от политическа криза, защото просто нямаше криза. Накрая самите те не разбраха защо се стигна до предсрочни избори". Така политологът Светлин Тачев коментира в Студио Actualno рухналата сглобка на ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ.

Кабинет ГЕРБ-ДПС - възможен ли е?

За ГЕРБ е много важно след изборите да не управляват само с ДПС, смята той, посочвайки думите на Бойко Борисов от днес: Борисов се дърпа от ДПС: И 150 депутати да имаме заедно, няма да управляваме сами (ВИДЕО).

По думите на Тачев - на Борисов му трябва "легитимация пред западните съюзници, а тя минава през ПП-ДБ". Според него ПП-ДБ имат повече козове, с които да мобилизират твърди ядра, а и електорат от периферията - например Турски поток и "Магнитски".

Той нарече "провокация" изказването на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, че не е изключено да управляват само ГЕРБ и ДПС след изборите: "Ако имаме 161 депутати, ще мислим отново": Пеевски не бърза да се откаже от ГЕРБ (ВИДЕО).

"Ако ДПС направят управление с ГЕРБ, това поставя ПП-ДБ в идеалната опозиция, която да мобилизира отново електората си", твърди Тачев.

Според него Бойко Борисов е допуснал фатална грешка - каква е тя, научете в разговора:

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес