Хасан Азис: 8 населени места в Кърджалийско са без вода

3137
Хасан Азис: 8 населени места в Кърджалийско са без вода
Снимка: БГНЕС

От 117 населени места в община Кърджали, за съжаление, в 21 век 8 населени места са без вода. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ кметът на Кърджали Хасан Азис. Добрата новина обаче е, че е започнал ремонтът на довеждащия водопровод от язовир "Боровица", така че Кърджали и Момчилград не са заплашени от водна криза.

На изказването на министъра на околната среда и водите, че местните власти само искат от МОСВ, а не инвестират, Азис отговори така: "Местната власт не само в Кърджали, а и в цялата страна, независимо от политическата окраска на кметовете, голяма част от бюджетите, които имат, се отнасят единствено и само за решаване на водните проблеми. В Кърджали има няколко населени места, които ние сме финансирали с милиони левове - проекти, за които общината заделя от местните си приходи, след което ние прехвърляме тези активи на ВиК дружеството, което пък започва да събира такси."

Хасан Азис: В Кърджали ДПС работи, за да спечели на първи тур

В Кърджали единствените, които работим, за да спечелим изборите от първи тур, са ДПС. Това заяви кандидатът на ДПС за кмет на града Хас...

Хасан Азис подчерта, че общината не събира нито лев такси за инвестициите, които прави. Кметът на Кърджали заяви, че това е един много стар проблем и дебат, който се води. Изготвили са преди повече от 7-8 години технически проекти на стойност 500-600 000 лв., които са за водопровод, канализация и пречиствателна станция, и чакат на рафта момента, когато държавата, правителството ще се сетят, че 12% процента от населените места са без вода.

"Мисля, че в това отношение държавата е длъжник на кметовете на местната власт", категоричен беше Хасан Азис, който е и заместник-председател на Сдружението на общините.

ДПС поиска оставката на екоминистъра или оставка на цялото правителство, защото правителството няма как да допусне криза с водоснабдяването, особено на големите градове, при положение, че има инфраструктура, това е знак към правителството за всички тези населени места, в които все още няма вода, заяви Хасан Азис. ДПС е категорично, че обществото трябва да получи онази сигурна информация от правителството, че няма да се допусне криза с водата в дадена община.

Сдружението на общините се обяви срещу проект на МРРБ за окрупняване на ВиК дружествата. Кметът на Кърджали заяви, че тази система не работи - кметовете нямат възможност да посочат кои населени места, квартали или улици имат нужда от намеса и ремонт, това се диктува от държавата в лицето на областния управител.

Хасан Азис се отказа да е депутат, остава кмет на Кърджали

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе кандидат за депутат на ДПС от Кърджалийски избирателен район и избран за народен представи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЪРДЖАЛИ:

Агресията в училище не спира: Непълнолетен е задържан

Крумовградско село си избра кмет с 1 глас

Милко Багдасаров се отказа от мястото си в общинския съвет в Кърджали

Новият кмет на Кърджали говорил с Доган, иска по-прозрачно управление

Кърджали има нов кмет, но пак от ДПС

Обелиск на толерантността между религиите ще строят в Кърджали

Делян Пеевски в Кърджали: Вашата задача е да сте победители, ние се ангажираме с подобряване на живота на хората в общините*

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Кърджали

Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Мълнии причиниха два пожара в община Момчилград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали