Модернизират Бърза помощ в Ловеч

27315
Модернизират Бърза помощ в Ловеч
Снимка: Actualno

Центърът за спешна медицинска помощ в Ловеч ще разполага с нов реанимобил и многофункционален апарат за телемедицина. Това съобщи директорът д-р Татяна Ганчева пред БТА.

Медицинската апаратура вече е доставена, а до края на седмицата ще пристигне и реанимобилът..

8800 помолили за помощ с отоплението в Ловешко

В Област Ловеч са подадени близо 8800 молби за отпускане на целева помощ за отопление. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция ...

Средствата за тях са осигурени от Министерството на здравеопазването за капиталови разходи за спешната помощ. Д-р Ганчева обясни, че многофункционалният апарат е мобилен и дава нови възможности при обслужване на спешните пациенти. Той включва електрокардиограма, дефибрилация, мониториране и други функции, данните от които ще могат с помощта на медицински софтуер за телемедицина да се изпращат в реално време до съответния консултант. Това ще даде възможност за консулт със специалист още от дома на пациента.

Д-р Ганчева добави, че е включена и функция пейсър. Това е транспортен пейсмейкър, с който до момента центърът не е разполагал.

Центърът за спешна медицинска помощ в Ловеч ще получи чрез Регионалната здравна инспекция още един нов реанимобил и два многофункционални апарата за телемедицина, които ще бъдат предоставени на филиалите в областта.

Центърът за спешна помощ в Ловеч и филиалите му разполагат с 22 реанимобила и 13 медицински екипа, които обслужват пациентите в областта.

Топ 5 на спортистите на Ловеч за 2014

Град Ловеч може да се похвали с не един спортен успех през изминалата година. Все пак имаше някои спортисти, които се отличиха. Вижте к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч