Село Черни Вит отбеляза 103 години от подписването на Указ № 557 от Княз Фердинанд

2910
Село Черни Вит отбеляза 103 години от подписването на Указ № 557 от Княз Фердинанд
Снимка: Община Тетевен

На 15 декември село Черни Вит отбелязва своя празник - Подписването на Указ № 557 от Княз Фердинанд за обявяването на селото за самостоятелна единица – Община. Тази година се навършват 103 години от историческото събитие, което беше почетено с богата програма.

Денят започна още сутринта, когато се проведе празнична служба и водосвет за здраве в храм „Успение Богородично”. Специален гост бе кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която връчи букет с цветя и поздравителен адрес на кмета на Черни Вит - инж. Цветослава Христова.

Община Тетевен с нов заместник-кмет

Днес (14 декември) кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи пред началниците на отдели в администрацията новия зам.-кме...

„На днешния ден отбелязваме празника на с. Черни Вит, но също така си припомняме и частица от историята. История, която не трябва да забравяме, история, която трябва да предадем на идните поколения“, каза д-р Бояджиева в словото си към присъстващите. Тя добави още, че селото се е развило, станало е по-красиво и привлекателно, а всичко това е плод на усилена работа и труд, които жителите му са вложили през годините.

Д-р Бояджиева похвали кметa на Черни Вит г-жа Христова – за нейната всеотдайност към работния процес, както и за поддържането на традициите и празниците в селото.

Програмата продължи малко по-късно през деня в салона на училището, където се проведе тържествената част. Специални гости бяха: зам.-кметът на Община Тетевен Борис Врабевски, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, директорът на ОУ „Георги Бенковски“, с. Черни Вит - Цветанка Иванова, Павел Панчев - почетен гражданин на село Черни Вит, бивши кметове на селото и др.

По случай празника г-жа Мария Стойчева отправи приветствие към присъстващите, а това направиха още г-жа Петя Василева – секретар при НЧ „Христо Смирненски 1925“, с. Черни Вит и г-жа Соня Петкова – председател на ПК „Три поколения“, с. Черни Вит. Бе прочетен и полученият по-рано през деня поздравителен адрес от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

Кметът на Тетевен: Имаме изпълнен обект с отказано финансиране и кредити, които тежат на общината

Actualno.com се срещна с кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева по повод днешното й остро изказване по отношение на искането на опозицията ...

Последва връчване на наградите от провелия се конкурс за детска рисунка на тема „Моят роден край“, след което дойде ред на празничния концерт на учениците от ОУ „Георги Бенковски” и самодейците при НЧ „Христо Смирненски 1925г.”, с. Черни Вит. Краят на програмата бе сложен с прожекция на филма, посветен на с. Черни Вит - „Роден край”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч