X
 
 

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

779 3
photo of СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова
Снимка: БГНЕС
Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепатани беше решаваща в много общини, включително и в София за преизбирането на Йорданка Фандъкова. Това каза председателят на СДС Румен Христов, като анализ на местните избори предаде репортер на БГНЕС.

"Сблъсъкът на изборите беше ляво – дясно и ние нямахме никакво колебание да подкрепяме ПП ГЕРБ, защото ние сме членове на ЕНП, членове на едно политическо семейство и е логично да бъдем заедно. Втората ни причина да подкрепим ГЕРБ е, че за нас БСП не е алтернатива нито в София, нито в България. БСП остана една непроменена комунистическа формация, която не заслужава да управлява България“, заяви Христов и добави, че опитът показва, че левите водят страната ни до кризи.

Менда Стоянова: Младите мразят ГЕРБ, явно имаме пропуски в процеса на изпълнение на обещания

Имаше доста места в София, където вотът беше даден от омраза – към ГЕРБ. За мен това не е нормално политическо поведение. Това за...

Главният секретар на партията Илия Лазаров каза, че приносът на СДС е решаващ за избора на Фандъкова и той се дължи на факта, че 25 000 гласа идват от техните поддръжници. "В рамките на нашите изчисления в страната ние сме получили над 150 000 гласа. Нашата тежест е между 10 и 12% в съответните листи и на тази база имаме повод за голяма гордост от наша страна".

Преизбраният на първи тур кмет на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че СДС разширява своите позиции в местната власт. "Където и да погледнете, СДС има повече общински кметове и по-силно влияние. Това е доказателство, че ръководството на партията е направила правилен избор, политиката с по-големите коалиционни партньори е водена правилно, и тя ще дава още по-добри резултати в годините напред".

Теодор Петков, за когото излязоха достоверни данни, че на практика участва в локален "Апартаментгейт", но въпреки това беше преизбран за кмет на столичния район "Витоша" каза, че на втория тур всички са се обединили срещу тях и са водели грозна и арогантна кампания. "Тая огромно разочарование и огорчение от позицията на хората, с които сме работили в годините назад, от това на втори тур да гласуват за Мая Манолова. Това е много тежка обида и те сериозно трябва да преосмислят своето позициониране в политиката".

Антон Койчев коментира, че залогът в София е бил голям и атакува "Демократична България". "Беше направен арогантен и много подъл опит да бъде взета властта в София на базата на лицемерия, на внушения, и изключително неприятния номер, който изигра "Демократична България", тъй като на балотажа имаше своеобразен заговор и техните кандидати станаха районни кметове с помощта на ДСБ".

Местни избори 2019: Износването на ГЕРБ вече проличава

Нещо се носи във въздуха, след като машините за популизъм и пропаганда спряха работа, понеже изборите минаха. ГЕРБ не бяха съборени в С...

Защо СДС не присъства на пресконференцията на коалиционния си партньор ГЕРБ? Румен Христов отговори, че те са самостоятелна формация, но въпреки това такъв брифинг предстои.

След местния вот СДС спечели 193 общински съветници, 10 кмета, кметове на кметства, като във Видин и Монтана са спечелили техните кандидати, а в Кюстендил и Плевен са подкрепили спечелилите, обобщава БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Люспите (СДС) като най-мощната подкрепа за Слугинята на Мафията - Фъндък Кокона .
  • Прикрит ДС-катър Виктор шантонела 2 Прикрит ДС-катър Виктор шантонела преди 2 седмици Профил на трол?
    Както БКП-то си имаше БЗНС-то на Пешо Танчев и Светла Даскалова, така и БКП-ГЕРБ днес си има мундарите с табела Солташаците от ДС (СДС)!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    БКП-ГЕРБ е мутро-милиционерският спортно-бияческият КЛАН на влашкия цигaнин Замфиp Яшap - Тато (известен и като Тодор Живков - Янко), а БКП-побългарените ДС-патриотарстващи мундaри са КАТУНА на делиорманския българеещ се мaнгacap Пънчo Кубъдънъ! И нищо циганско не им е чуждо - лъжене, фалшифицитане, крадене, насилие и безправие! А БКП-БСП са борикащиате се КЛАНОВЕ на Андрей Луканов (ориентираните виж още ›› към Русия и Китай бензинаджии и търгаши-банкстери) и Огнян Дойнов (западно-ориентираните номенклатyрни екс-индустриалци и ТКЗС-ари)! Накратко БКП-ЦИГAHИЯ и БЗНС-кypвapcтвo с ДС-ПEДEPACTИЯ! Останалите политиканстващи ПАРТИЙЦИ са флуктоираща маса около 3-те БКП=КЛАНА в зависимост от моментния келепир и възможностите за разгепване на създадената от другите собственост и активи!
Последно в Актуално