X
 
 

Демократите признаха: Не постигнахме големия пробив в София (ВИДЕО)

2698 23
photo of Демократите признаха: Не постигнахме големия пробив в София (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com
"Има много симптоми за купен вот, корпоративен вот, който явно е оказал влияние в различинте общини Това е тревожно и трябва да се търсят законови и организационни решения. Второто тревожно нещо след изборите е огромното количество невалидни бюлетини, които надхвърлят 10 % от всички бюлетини. Трябва да се намерят причините за това." С тези думи започна анализа си за местния вот ген. Атанас Атанас, лидер на ДСБ и част от коалицията "Демократична България".

Това са втори избори, на които участваме в този формат след евероизборите и регистрираме нарастване в подкрепата за нас в страната. Предстоят парламентарните избори и от утре започваме да се готвим за тях. Трябва да преценим къде има нужда от организационни мерки за увеличаване на нашата подкрепа, продължи Атанасов.

Местни избори 2019: Какво тук значат някакви си 100 000 гласоподаватели?

В търсене на около 100 000 гласоподаватели, които изчезнаха от протоколите на Общинската избирателна комисия в София, протоколи с данни...

"Видях оценки, че ГЕРБ бил стабилизиращ фактор в страната. Аз бих казал, че ГЕРБ стабилизира корупционната среда. Специално за София, избора на Фандъкова и това мнозинство в общинския съвет ще доведе до ефекта "още от същото". Сериозният проблем в  управлението на общината се състои в това, че г-жа Фандъкова е зависима от шефа си, и то в най-важната дейност, а именно управлението на общите ни пари и начина, по който се определят обществените поръчки в столицата", заяви още ген. Атанасов.

Недопустимо е участието на представители на правителството в предизборната кампания, докато изпълняват другите си задължения. И в същото време виждаме, че при гасенето на най-големия пожар в последния месец, който се случи тук на българска територия, Българяи няма никакъв капацитет и се провали. Ако не бяха доброволците и най-вече дъждът, ние щяхме да имаме още по-големи щети. А инвестира пари в АЕЦ в сеизмичен район. На много места местната власт не се справя и дойде време за промяна. Така и правителството не се справя и е време за промяна и там. Дали ще дочакаме редовни избори или ще имаме препдварителни такива, ние работим от сега за промяна в парламентарното мнозинство. В София Демократична България има повече гласове от 5 парламентарно представени партии. Това говори за дисбаланс между страната и София. Там феодалната политика не позволява на гражданите да изразят своя глас. Това може да се промени през парламента на страната и ние работим за истинската промяна, заяви Борислав Сандов, председател на Зелено движение, една от партиите, съставляващи "Демократична България".

Христо Иванов, лидер на "Да, България" част от коалицията "Демократична България" директно заговори за предстоящите парламентарни избори. "Първото нещо, което трябва да се каже, че голямата промяна не се случи на тези избори. Ние си даваме сметка, че независимо от добрите резултати има още много какво да направим, за да се явим на парламентарните избори с убедително предложение пред гласоподавателите да ни възложат мандат да променим курса на управление на страната. Наясно сме с дефицитите при нас, но продължаваме да работим напред. Трябва да отчетем с нотка на трезвост какво постигнахме на тези избори. Успяхме да превърнем подкрепата от евроизборите в присъствие в органите на местната власт в цялата страна. Представените сме в големи и малки градове и села", коментира още Иванов.

"Намираме се в изключително важна точка "Демократична България" преминава от една извънинституционална опозиция с изключение на Радан, който ни представлява в ЕП, преминава във фаза на представителство и власт, включително и изпълнителна такава. Това е момент на огромна отговорност от нас. Да, в София не успяхме да постигнем големият пробив, който имахме желание, но получихме от избирателите инструмент за промяна. Нашата група в Обшинския съвет е достатъчно значима и голяма, така щото важните решения, които се взимат с квалифицирано мнозинство да не могат да се взимаат без нея. 8-те районни кмета, които бяха избрани, ще влязат в трудни условия след 10 години хегемония на ГЕРБ. На тях се пада тази тежест да превърнат този избор в инструмент на промяна. Това ще бъде важно изпитание за висчки нас.", коментира още Христо Иванов. 

Местни избори 2019: Официално ГЕРБ губи почти половин София

Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това вече е сигурно след 100% отчетени протоколи, но за Фандъкова и ГЕРБ тоз...

Приоритети, върху които ще работят демократите. Обясни ги Христо Иванов: реална децентрализация, защото "премахването на този модел не се състои само в замяната на X с У, трябва да се полагат системни условия и промяна на по-ниските нива". Ние ще работим за "разумно, придружено с гаранция за обществен контрол, прехвърляне на правомощия върху районните кметове, независимо чии са те. Така реално можем да уволним модела в София. Това е много важна кауза за нас. Другите ни идеи са свързани с прозрачност на работа на Обищинския съвет, на управление на общинските дружества, въвеждане на дигиталното управление и въвеждане реално на истинска административна революция, която имаме капацитетът да направим", завърши Христо Иванов.

Кого подкрепиха гласоподавателите на градската десница в София? "Точно преди седмица заявихме, че на втори тур не подкрепяме в София нито една от двете дами. Не можем да разглеждаме избирателите като предмети, особено нашите избиратели в София. Ние ги познаваме. Това са високоинтелигенетни образовани хора, които са направили своя избор. Според мен доста се спекулира с тези екзитполове, за това кой за кого гласува.", отговори ген Атанасов. "Това, което за нас е много важно да призовем в демократичната общност да спрем с напрежението и споровете. Да гледаме напред. Има аргументи за всяко едно поведение в тази сложа изборна ситуация. Искам да благодаря на Борис Бонев и колегите от  "Спаси София" , които те дадоха за нашите районни кметове на втория тур. Хората търсега промяна, но не търсеха промяна на всяка цена. ", беше коментарът на Христо Иванов. Време е да надградим това, което виждаме на местните избори и да потърсим същностна промяна на парламентарните избори, които предстоят, заяви той. Според Борислав Сандов, който е бил и в Секционна комисия, "много е важно да се отбележи, че на втори тур са се появили и гласоподаватели, който не са гласували на първи тур. Ние никога не бихме могли да упражним влияние или натиск в една или друга посока, особено когато и двата кандидата не отговарят на нашите представи за бъдещето", завърши той.

За няколко събития МЕЖДУ новините за месните избори обаче предупреди ген. Атанасов и насочи вниманието към: избора на главен прокурор Иван Гешев - тема, по която се очаква развитие; прелетелите руски самолети, които са носили стратегическо оръжие за Сърбия; с ускорени темпове върви троителството на турско-руския газопровод, който не е стикован с Европа; и не на последно място се работи усилено по проекта АЕЦ Белене; в новия проектобюджет на страната прочетохме, че държавата ще даде едни 200 млн. лв. на ТЕЦ-а на Доган,това не е ли държавна помощ?, попита ген. Атанасов. "Докато ние се занимавахме с местни избори, на практика правителството на Борисов ни бута към Евразия. Не можем да останем безучастни."

Цялата пресконференция можете да гледате тук.

Местни избори 2019: Окончателни резултати

Резултатите от балотажите в цяла България вече са ясни. Това показват публикуваните от ЦИК данни. При 100% отчетени протоколи, вече е ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Тодор 10 Тодор преди 2 седмици Профил на трол?
  Как да стане този пробив с политици втора ръка, които са събрани от кол и въже в "Демократична България"?!?
 • Локо 9 Локо преди 2 седмици Профил на трол?
  Докато начело на партията са некадърници като Христо Иванов пробив няма да има.
 • Асен 8 Асен преди 2 седмици Профил на трол?
  Това са им силите на ДБ, няма да постигнат и повече, защото със стари и неуспешни кримки нова партия не се прави.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Тези определено са над Борисов и Герб, но също така са далече от демокрацията!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Партия ДСБ със своята твърда евроатлантическа ориентация плаши и тревожи комунистическо-проруско-олигархично-мафиотското статукво в България! Затова срещу нея са впрегнати всички сили. Тролове, измислени компромати, клевети. По всеки повод и без повод. И в този сайт това е много видно. Под другите статии - по един два коментара. За ДСБ (винаги)- 15-20. Явно някой добре плаща за тази неистова акт виж още ›› ивност. Никоя друга партия и статии за нея не активират такъв тролски отклик! Но водещите офицери и пасола зле си правят сметката. Гнусните простащини и цинизмите на троловете ви постигат обратен ефект защото възмущават образованите и интелигентни хора, които са присъщият електорат на ДСБ.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Партия ДСБ, както и нейния бивш лидер, Иван Костов, изчезнаха от политиката заради магарешки инат! Само те са добри - всички други са лоши?! Е, как ние, "лошите", да ги подкрепим?! Лошото е, че подхлъзват по същия начин и ДБ! Та - не знам! На следващите избори за кого да гласуваме?!
  : 2 !
 • Октомври 5 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Абсолютна политико/човешка п*мия на снимката. Злостни Врагове на Народа. И едни от тези абсолюти и може би абсолютното дъно на тази политико/човешка п*мия или партията на кунева/пръмова и официално стой зад / лицето на промяната/ манолова. За всеки и не толкова ентЕелегнт знае , че това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Но синьо/червената мъгла в нейният вече доста ОТРОВЕН блясък.
 • Винету-ець деее...налЕегайте си парцалкитеее...! 4 Винету-ець деее...налЕегайте си парцалкитеее...! преди 2 седмици Профил на трол?
  "Тъй наречената градска десница губи политическа физиономия" ,потенциалът ГЕРБ да си партнира в бъдеще с "Демократична България" намалява.
 • лицемерието на един политически труп 4.1 лицемерието на един политически труп преди 2 седмици Профил на трол?
  Коалиция с Демократична България за всеки би било като харакири за политическата му кариера.ДБ сега ще си повярват, че са сила, ще се главозамаят и до една година ще е пълно мазало....
  : 7 !
 • д-р Тоше Правчанина от Майчин дом 4.2 д-р Тоше Правчанина от Майчин дом преди 2 седмици Профил на трол?
  В София се ражда градска левица/синьо червена мъгла/ в лицето на една част от "Демократична България" и на пооддръжниците на Атанас Атанасов,Христо Иванов и Бонев. Това е една либерална левица, за която имаше наченки преди известно време и която в централните райони на София понастоящем печели благодарение на БСП.РОНТ ФРОНТ ДРУГАРКИ И ДРУГАРЕ!!!!
  : 10 !
 • АнаЛизатор 3 АнаЛизатор преди 2 седмици Профил на трол?
  На тези избори анлизаторите опеделиха поведението на ДСБ, КАТО ДОНОР НА БКП/БСП. те ПОДКРЕПИХА КОМУНИСКАТА ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ МАЯ МАНОЛОВА , СЛЕД КАТО ТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ДЯСНА ПАРТИЯ. Подобно поведение ще предизвика в ДСБ, разрив, и отлив на членове от партията, ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НЯМА НИКОГА ДА ПРОСТЯТ НА ЛИДЕРИТЕ СИ ,АТАНАСОВ И ХРИСТО ИВАНОВ И ЩЕ ИСКАТ ОСТАВКАТ ИМ, , ВЪПРЕКИ ЧЕ СПЕЧЕЛИХА И виж още ›› ЗБОРИТЕ В НЯКОЛКО РАЙОНА В СОФИЯ. ТОВА Е ВЪПОС НА ПОЛИТЧЕСКА ОРИЕНТИРОВКА, НА УТВЪРДЕНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА И МОРАЛ. ЗАИГРАВАНЕТО С БКП/БСП ЗА ТЯХ Е ПРЕДАТЕЛСТВО!
 • Петко Бочаров- 3.1 Петко Бочаров- "дааа...а ма НЕЕЕ!!!!" преди 2 седмици Профил на трол?
  Това е поведение на губещия, който търси всякакви оправдания, но не и вината у себе си!!!!!
  : 3 !
 • лева резба, десен крачол.... 3.2 лева резба, десен крачол.... преди 2 седмици Профил на трол?
  "дЕмоНична България" с гласовете на КОАЛИЦИОННИЯ си ПАРТНьор БСП надгради в София, но само това. А за формация, която иска да е алтернатива на статуквото, това е слаб резултат - защото не бива да се забравя и мажоритарния елемент в сегашното гласуване. Ако просто ще си говорим за някакъв опозиционен глас – да, "умните","красиви" и КРЕСЛИВИ демократи са тук, чува се шумът по жълтия паваж, обаче как виж още ›› во следва?ГЪСТА ЛОНДОНСКА МЪГЛА-по известна кат "БРЕКЗИТ", а в БЪЛГАРСКИ вариант " тука има ,тука нема"...а будалите да гласуват за нас!!!!
  : 5 !
 • честито на пИИИчелившите 3.3 честито на пИИИчелившите преди 2 седмици Профил на трол?
  От тези избори не произтече нищо ново и полезно за хората и демокрацията, но материал за словоблудство на политическия слугинаж колкото щеш, дори в повече от необходимото, купища празни приказки за уйдурмите и пазарлъците на "елита", купените и продадени гласове, подправени протоколи и какво ли още не, в крайна сметка нищо от сърце за гламсалаците гласоподаватели.
  : 2 !
 • Цвък 2 Цвък преди 2 седмици Профил на трол?
  Ами вие от Демонична България, защо се дупите на ГЕРБ ! Или не знаете, че ГЕРБ е Мафията в България ?
 • Путко Мафани 2.1 Путко Мафани преди 2 седмици Профил на трол?
  Не само се надупиха на ГЕРБ а и облизаха навсякъде меда на пчеличката Мая....
  : 4 !
 • Коритаров и компания-миии...Ъъъ...според мен...: 2.2 Коритаров и компания-миии...Ъъъ...според мен...: преди 2 седмици Профил на трол?
  Никаква политическа хигиена – ляво, дясно, няма такива неща. Това, че имаше различни колаборации, съглашателства и всякакви други форми на безпринципни обединения срещу ГЕРБ е проблем на политическите субекти ОТ СОРТА НА ДСБ И БСП, които погазиха политическите си принципи!!!!
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  С Мая Манолова друго не може да се постигне освен провал! Ако Мая беше успяла, от Курнела нямаше да се вредите да се похвалите. Поне сега ви дава ред да си посипете главите с пепел! Аз лично очаквам някой ден най сетне истинска дясна партия да издигне истински десни кандидати. СТИГА МЕНТЕТА - НО ПАСАРАН!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  В ТОЗИ формат ДБ поема по пътя на ДСБ и Иван Костов - извън политиката! Не си ли научихте урока?! Не може само вие двамата (тримата?!) да сте прави, а всички други да грешат! НЕ МОЖЕ! ВИЕ грешите! Жалко, че ДБ се превърна в поредния неуспешен опит за дясно обединение! Ако не стане някакво чудо - не виждам надежда за ДБ! Жалко!
  : 6 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Про-руските тролове яростно ненавиждат партия ДСБ и коалиция Демократична България. ДСБ е епочти единствената българска партия с последователна и непоколебима евро-атлантическа позиция. Твърдо против корупционните руски проекти като АЕЦ Белене и руския турски поток. Затова сега цялата паплач се опитва да окаля коалицията с абсурдните и измислени твърдения за някакво сътрудничество с комунистката М виж още ›› ая Манолова. Такова нещо няма и никога не е имало. Повишаването на процента между първи и втори тур се дължи на гласовете от Спаси София - млади хора, които нямат партиен уклон и досега не са гласували. Самият Борис Бонев апелира последователите му да подкрепят ДБ.
  : 4 !
 • Уморените коне ги убиват 1.3 Уморените коне ги убиват преди 2 седмици Профил на трол?
  ГУзни ДСБ се оправдават кат ученички на изпит....Мюрето Мая Манолова яко ги подхлъзна и разкри колко са синкаво червени на кметските избори в гъстата ноемврийка Софийска мъгла...
  : 5 !
 • Баце....дава малко разяснения по темата 1.4 Баце....дава малко разяснения по темата преди 2 седмици Профил на трол?
  Та значи Ристьо Некадърникоф-пишман адвокат и Гиганта, Великия Гесби/пардон/ Гнома са били на ПРЕКЛОНЕНИЕ при СИК Мафиота, за да му се закълнат във вярност и всякаква подкрепа, срещу някое и друго кокалче ! Пък нЕкВИ вибраторчета взеха та обърнаха палачинката и кандидата на "ДЕМОНИЧНА България" се видя изхлузен,след което двамцата серсеми пристана на г-жа Галева и спретнаха втора Костинбродска коа виж още ›› лицийка !
  : 5 !
 • отегчен 1.5 отегчен преди 2 седмици Профил на трол?
  Факт е, че в София либерални анархисти от сорта на Христо Иванов и компания, тези които до вчера се смятаха за десни, гласуваха за Мая Манолова, която е лява резба пето поколение. Тя е една болезнено амбициозна жена-омбуцкана от мераци да ръководи и командори, София щеше да ѝ е тясна...на нея и трябват по широки простори кат лидерство на червена партия и премиерство....
  : 4 !
Нагоре
missing image
Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната...