Последно: Кобрата се бие с американски младок

16880
Последно: Кобрата се бие с американски младок
Снимка: Getty Images/Guliver

Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джоуи Давейко в боксовата гала вечер в Рощок (Германия) тази събота. Противникът на Кобрата беше призован в последния момент за заместник на Илайжа Маккол (САЩ), който отказа да излезе на ринга.

Джоуи Давейко е доста по-неопитен от българския боксьор. Той е на 23 години и тежи 106 кг. Интересното е, че е висок само 178 см. Все пак статистиката му е добра, като в 15 мача има записани 9 победи, три от които с нокаут. По-сериозните успехи на Джоуи Давейко са като аматьор. Като такъв той има 14 титли на САЩ. На 16-годишна възраст става най-младият боксьор, който печели Източните олимпийски пресявки. Най-значимият успех на младия боксьор досега е златният медал от Световното по бокс за младежи през 2008 г. В последната си среща като професионалист, той записа убедителна победа по точки в осем рундов мач срещу Дерик Роуз.

В събота Кобрата излиза срещу Илайджа Маккол

Кубрат Пулев не очаква проблеми срещу американеца, но не го и подценява. Двубоят ще се играе в Росток, Германия, а съперникът на боец...

"Не можах, за съжаление, много да разбера за него, но той все пак не е някакво кой знае колко известно име, което да знам и да ми е познато и като стил на боксиране, и изобщо като човек, коментира Кубрат Пулев. - Не мисля, че е от моята класа. Имаме мачове на видео. Той е добре сложен боксьор, американски стил, който мисля, че не би трябвало да ме затрудни. Въпреки всичко няма да го подценя и мисля да изляза концентриран на 100% , както в досегашните мачове".

Кобрата беше сигурен, че въпреки смяната на противниците в последния момент това не е попречило на неговата подготовка. "Отлично се чувствам. Добре съм подготвен. Имах качествени спаринг-партньори и направих добри тренировки, така че това за мен е най-важното", каза още Пулев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт