Едни от най-великите джаз виртуози с концерт на 6 октомври в Sofia Live Club

5088
Едни от най-великите джаз виртуози с концерт на 6 октомври в Sofia Live Club
Снимка: SLC

На 6 октомври, неделя, българската публика ще има честта да се срещне с едни от най-успешните и талантливи музиканти в света на Джаза. Израелецът ОЗ НОЙ гостува за първи път в България и поставя страната ни сред държавите, които ще имат удоволствието да се насладят на живо на творчеството му, в компанията на двама също толкова велики музиканти – басистът ДЖИМИ ХАСЛИП и легендарният барабанист ДЕНИС ЧЕМБЪРС.

Виртуозният китарист ще представи своя последен албум BOOGA LOOGA LOO, който излезе на бял свят през март тази година. Феноменът от Ню Йорк запознава публиката с една още по-внушителна и хармонична чувствителност на Джаза. Новият албум разкрива тайните на един обработен почерк, фрапиращо добро звучене и възхитителен примес на бугалу, джаз и  r&b, събужда жаждата за свобода на духа и ни понася в ритъма на безвремието, в което само най-добрите музиканти умеят да ни въвлекат.

Неслучайно зад осъществяването на BOOGA LOOGA LOO стоят много влиятелни и умели музиканти като Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Steve Ferrone, басистите Will Lee, John Patitucci и James Genus, и кийбордистите Jerry Z и Brian Charette.

Израелецът стартира своята кариера едва тринадесетгодишен, свирейки джаз, блус, поп и рок. На 16 вече свири с най-добрите музиканти в Израел, а на 24 е част от бенда на най-известното телевизионно шоу. През 1996 се мести в Ню Йорк и дава старт на неочаквано добра кариера. През 2003 година издава първия си албум OZ LIVE, записан в американското Bitter End студио. Следват 8 албума, стотици концерти и честта да си акомпанира с едни от най-могъщите музиканти в бранша.

За европейското си турне ОЗ НОЙ пристига с още двама музиканти, небезизвестните ДЖИМИ ХАСЛИП (Yellowjackets, Allan Holdsworth) и ДЕНИС ЧЕМБЪРС (John McLaughlin, Santana, Steely Dan).

БИЛЕТИТЕ са в продажба в мрежата на EVENTIM, OMV и ДЮКЯН МЕЛОМАН на цена 40 лева. На място в деня на концерта ще са 50 лева. Билетът не гарантира седящо място. Препоръчва се резервация на сайта на клуба – www.sofialiveclub.com.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК:

http://www.oznoy.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com