"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

471
"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader
Снимка: Jan Kapitän/Instagram

Бързо набиращият международен успех Bulgarian Cartrader пуска най-новия си видео сингъл "Soul Is The Price" и едноименното EP, месец след като софиянецът спечели престижната награда Music Moves Europe по време на фестивалът ESNS през януари.

Написано и продуцирано от Даниел Стоянов в неговото берлинско студио и миксирано от Stephen Sedgwick (Damon Albarn, Lana del Rey, Benjamin Clementine), парчето съчетава ексцентрични, завладяващи вокали в стила на Принс с водеща бас линия, минималистична и повтаряща се структура, която продължава, докато не изчезне като сцена в сериала "Shaft".

В EP-то Bulgarian Cartrader се впуска в трансформиращо пътешествие от студено пренебрежение до славата и триумфа. "Soul Is The Price" е артистичната позиция на BCT, която разтърсва душата със сурова интроспекция, изпълнена с трудни истини. Но преди да се потопим в новото творчество на Даниел, вниманието ни е привлечено от завладяващото художествено оформление на краткосвирещия албум. Обложката на EP-то е разказ, който е толкова прочувствен, колкото и музиката в него. Обложката - моментна снимка на устойчивостта - улавя българска баба, която споделя с изпълнителя своята история за предателство и оцеляване. Нейните очи, уморени, но предизвикателни, са свидетелство за това как да намерим спокойствие отвъд житейските сътресения.

Какво разказва самият Bulgarian Cartrader

"Как се чувствате, когато видите обложката на новото ми EP " Soul is the Price"?

Тази снимка е направена по време на снимките за последната ни кампания. Дамата, която виждате, беше една от трите баби, които завладяха социалните ми медии, използвайки древни български вуду техники. Докато разговаряхме с нея по време на почивката, тя разказа историята си на нашия невероятен фотограф Златимир Араклиев. Биографията ѝ е изпълнена с голямо бреме. Била е малтретирана и изоставена от собственото си семейство, хората в крайна сметка са я принудили да напусне собствения си дом, оклеветили са я. Накрая тя намери подслон и нов дом при една добродушна непозната жена, където от години живее в спокойствие.

Още: Българин е сред 15-те артисти, номинирани за наградите MUSIC MOVES EUROPE 2024

Като чух тази история от Златимир, изпитах един от тези моменти на пълно затъмнение. Всичко придоби смисъл за мен и всички съмнения дали да използвам нейната снимка за обложка на моето EP напълно изчезнаха.

Затова, моля, погледнете още веднъж дамата на обложката, вгледайте се в очите ѝ. Сигурен съм, че виждате това, което виждам и аз.

Благодаря за вниманието.

BCT ви обича."

Повече за "Soul is the Price"

Фотограф: Jan Kapitän

В духа на тази история "Soul Is The Price" е едно музикално пътешествие на борбата и себепознанието. От емоционалните дълбини на "Aunty" до носталгичните синтезатори на "Calidona", всяка песен се превръща в глава от разгръщащата се история за изкупление и мир. Заглавната песен на EP-то е химн, който претегля изкушението на славата пред вътрешните ни истини, предизвиквайки ни да напуснем зоните си на комфорт. "Soul Is the Price" на Bulgarian Cartrader превръща борбата във вдъхновение, призовавайки към автентичност въпреки по-лесния път, това е танц между славата и жертвата, в който не е оставена нито една нота. Погледнете отново в очите на бабата и може би ще съзрете същността на артистизма на Bulgarian Cartrader - способността да превръща най-мрачните моменти от живота в хармония от красота и дълбока истина.

Мини албумът се появи точно преди турнето на Bulgarian Cartrader "Motor Songs Tour Part 2" с единадесет концерта в цяла Германия.

Още: Жар и жажда: Lavasonic представиха втория си сингъл "The Walk" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com