X
 
 

200 малки плевенчани се учат да конструират и програмират роботи

428 0
200 малки плевенчани се учат да конструират и програмират роботи
Снимка: RoboticsLab – Pleven
Близо 200 малки плевенчани на възраст от 7 г. до 11 г. се обучават през тази учебна година да конструират и програмират LEGO роботи в клуб RoboticsLab – Pleven. Те са от четири основни училища в Плевен. Занятията се провеждат по веднъж седмично. Средствата за тях са осигурени по Националната програма за финансиране на занимания по интереси към МОН, тематично направление „Дигитална креативност“, съобщиха от клуба.

RoboticsLab – Pleven е първият клуб по роботика в областния град. В обучението на децата се използват LEGO роботи, които са подходящи за тяхната възраст. Те насърчават креативността на учениците, развиват пространственото им мислене и ги въвеждат в роботиката и в програмирането.

Кметът на Плевен няма да променя размера на местните данъци и такси

„Не предвиждам промяна в размера на местните данъци и такси. Разчетите, които сме направили в предните 4 години, показват, че на ...

Обучението за тази учебна година ще завърши през май 2020 г. с междуучилищно състезание по роботика. Клубът планира идното лято да организира за втори път приключенски експедиционен роболагер.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители