X
 
 

Бракониерски екшън със стрелба и каскадьорски изпълнения се разигра в Плевенско

5557 0
Бракониерски екшън със стрелба и каскадьорски изпълнения се разигра в Плевенско
Снимка: iStock/Guliver
Истински екшън с преследване, каскадьорски изпълнения и стрелба предизвикаха вчера група бракониери, тръгнали за незаконна сеч с камион и лека кола. Трима от бандитите са прибрани  в ареста, а четвъртият успял да избяга и се издирва. Един от полицаите, участвали в задържането, е получил средна телесна повреда, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Гонката започнала в село Лепица. Полицейски патрул подал сигнал със стоп-палка на идващи по пътя товарен и лек автомобил. Шофьорите и на двете возила обаче не се подчинили и натиснали газта. На входа на село Чомаковци били засечени от друг полицейски автомобил. Бегълците обаче отново не се подчинили на подадените сигнали да спрат и патрулките ги подгонили.    

На кръстовище в селото камионът намалил скоростта и от  кабината скочили в движение двама души. Единият беглец влязал в чужд двор и се опитал да се скрие в кучешка колиба. Четириногият стопанин обаче започнал да лае по него. Мъжът се стъписал и бил закопчан от гонещите го полицаи.

Шофьорът на камиона налетял на един от униформените с дървена дръжка от брадва и го ударил няколко пъти. Полицаят гръмнал веднъж със стоп патрон във въздуха, но оня продължил да замахва. Наложило се отново да използва стоп патрони и нападателят бил укротен и задържан. По-късно при медицинския преглед било установено, че служителят на реда е получил средна телесна повреда на дясната ръка. На задържания е оказана незабавна медицинска помощ, опасност за живота му няма, твърди Областната дирекция на МВР.

Бегълците с леката кола тръгнали по черен път извън селото. Шофьорът пробвал същата каскада – скочил в движение, хукнал да бяга и успял да се укрие. Спътникът му бил настигнат от едната патрулка и е задържан.

При огледа на возилата станало ясно, че бракониерите превозвали три кубика незаконна дървесина. Камионът и леката кола са иззети и са прибрани в Държавното горско стопанство в Червен бряг.  

 

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално