Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коледните базари в Пловдив - от 21-ви декември

14 декември 2020, 07:10 часа • 1600 прочитания

При подобряване на ситуацията около извънредната обстановка, причинена от разпространението на COVID-19 и по-малък брой заболели, коледните базари в Пловдив ще се проведат от 21-ви до 29-ти декември. За това се договориха кметът на града Здравко Димитров с организаторите на традиционните събития около коледно-новогодишните празници. Обсъдени по време на срещата бяха и две локации за реализирането на базарите на Регионална занаятчийска камара, „Капана“ и фермерския - по цялата улица „Райко Даскалов“, както и пред известна пловдивска аптека. Ако обстановката не се подобри, се обмисля вариант базар „Капана“ да се разположи на площад „Централен“ - над подлеза на улица „Гладстон“.

„Община Пловдив подкрепя провеждането на подобни културни събития, още повече преди коледните празници. Разбираме, че от реализирането им зависят стотици хора, които разчитат на доходи и средства за препитание, но като кмет имам голямата отговорност за живота и здравето на пловдивчани. Затова не бих могъл да ги изложа на риск“, коментира Здравко Димитров. Той подчерта, че извънредната обстановка в страната и въведените противоепидемични мерки до 21-ви декември са причина провеждането на базарите да не бъде разрешено.

От догодина, с оглед пандемията от COVID-19, и по-голямата сигурност и защита на пловдивчани и гостите на града, ще бъдат обсъдени и допълнителни локации за провеждането на подобни културни мероприятия така, че да няма струпване на хора на едно място.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес