X
 
 

Още не се знае кои са лицата, проявили нечовешко отношение към възрастни хора с деменция в Пловдив

998 0
Още не се знае кои са лицата, проявили нечовешко отношение към възрастни хора с деменция в Пловдив
Снимка: Божилова
Скандално разследване на Нова телевизия показа без съмнение отвратително поведение на персонал към настанени в Център за възрастни хора с деменция в Пловдив.

От сутринта община Пловдив проведе съвещание с всички ръководители на социални услуги в града, който се слави с най-много и най-разнообразни улеснения. Общо 56 са услугите, за които в други градове могат само да мечтаят. Обект на грижи в различните им форми са 1100 възрастни и над 1900 деца, персоналът се състои от 750 души- социални работници, лекари, арт и трудотерапевти, логопеди, болногледачи. Вероятно именно между седмината болногледачи в един от двата Центъра за възрастни хора с деменция са и хората, позволили си да погазят правата на най- уязвимите и безпомощни хора. 

Бият ли служители на пловдивски дом възрастни и болни пациенти?

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди незабавна проверка по повод излъчен репортаж по Нова телевизия от тази су...

До момента, казаха днес на брифинг Анести Тимчев, зам. кмет по социални дейности, Надя Танева- директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" и Веселина Ботева, директор на дирекция "Социална политика" в общината, за цялото тригодишно съществуване на центровете не е постъпил нито един сигнал за лошо отношение- нито от близки на настанените там, нито от персонала. Те призоваха хората да подават сигнали, дори ако имат само съмнения, в институциите, преди да се отнесат до медиите.

На смяна във въпросния център, който все още не е уточнен, тъй като са два еднакви, има по двама болногледачи на смяна. Те се грижат за 15 души. Очаква се изявление на Районна прокуратура, която се самосезира от репортажа на Нова телевизия и започна проверка по случая.

По всичко личи, че и в момента хората, злоупотребили по най- грозен начин със служебните си задължения, все още са на работа и сред безпомощните възрастни хора с деменция.

 

Actualno.com

Етикети: