Борисов ходи на крака при гръцките фермери, вместо да притисне директно Ципрас

3265
Борисов ходи на крака при гръцките фермери, вместо да притисне директно Ципрас
Снимка: Facebook

Типично в свой стил българският премиер Бойко Борисов предпочете да е "човек от народа" и свали нивото на поста си, като отиде на крака при протестиращите гръцки фермери. След това Борисов съобщи резултата от срещата си във Facebook.

"Преди минути преминах границата с Гърция и се срещнах както с българските полицаи и митничари, така и с гръцките полицаи, митничари и фермери. Казах им, че това, което правят, е пълно безобразие и до този момент България винаги, на всички срещи на високо ниво, е подкрепяла своите гръцки приятели и съседи. Но, ако не си решат проблемите в най-скоро време, категорично им заявих, че лично ще предприема много сериозни стъпки. Явно, че дипломацията не помага. Надявам се, че този път ще ме разберат правилно".

Гръцките фермери отново затварят границата

Към 14.30 часа днес протестиращите гръцки фермери отново затварят границата да неопределено време. Това стана след приключилата в 13...

„Помолих полицаите, с които сме бивши колеги и има казах, че в рамките на два дни не приключат ли с тези безобразия, защото нямам друга квалификация – Европа ги чу, Ципрас ги чу, месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме”, заяви министър-председателят, визирайки извънредния Съвет на ЕС по въпроса с миграцията. Премиерът бе категоричен, че гърците имат няколко дни, в които да обмислят ситуацията. „Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори”, посочи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

Припомняме, че вчера (26 февруари) пред парламента Борисов се държа по подобен начин. "Вече дори няма на кой да се обадиш - на всички сме се обадили по 5-6 пъти. Снимки, записи, ципури, танци и колегата казва - нямам контрол", бяха точните думи на Борисов пред Народното събрание.

Междувременно пред "Дарик" транспортният министър Ивайло Московски заяви, че граничните пунктове с Гърция са отворени и от двете страни. "Към вчерашна дата е започнало частично изтегляне на селскостопанските машини от гръцка страна. Най-вероятно до няколко дни ще приключи това нещо", каза Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика