Борисов: Надявам се Захариева и Иванов заедно да завършат започнатото

7056
 Борисов: Надявам се Захариева и Иванов заедно да завършат започнатото
Снимка: БГНЕС

Искам да поздравя Екатерина Захариева за новия избор. Надявам се с Христо Иванов заедно да продължат това, което правеше той, да има толерантност и разбиране и те го демонстрираха в парламента. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод избирането на Екатерина Захариева за министър на правосъдието, предаде „Фокус”.

Борисов посочи, че е следил дебатите преди гласуването на кандидатурата на Захариева.

При смяната на Иванов със Захариева: За 1 година МП е свършило повече, отколкото през предишните 20

В някои отношения за 1 година Министерството на правосъдието е направило несравнимо повече, отколкото българските власти са направили з...

„Така че да се захващат за работа. Приехме промени в Конституцията, сега трябва и законите да бъдат съобразени с тях. Процесуалните закони са изключително важни, защото промяната в Конституцията е само рамката, промяната в Конституцията е това, което хората само чуват. Законът за Съдената власт и процесуалните закони – промените, ще бъдат това, което хората ще разберат, усетят от промените в съдебната власт – по-бързо производство, по-голяма наказуемост и бърза на тези, които са извършили престъпления. Хората това очакват реално", заяви той.

Борисов коментира и това, че няма високопоставени политици в затвора. "Това е нещото, което много трудно и аз мога да обясня. Вие видяхте в последните дни и г-жа Масларова, и г-н Бисеров, колко получиха оправдателни правосъди. Не правителството дава присъдите, не правителството внася доказателствата. Затова всички говорим за реформа, за да може тези, които внасят делата в съда, да бъдат изрядни, за да може съдът пък да отсъди това, което се очаква - виновните да влязат в затвора."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика