Борисов "прочете" намеренията на Доган - ДПС да има официално общо с патриоти

3797
Борисов "прочете" намеренията на Доган - ДПС да има официално общо с патриоти
Снимка: БГНЕС

За всички е видно, че Турция се опитва да налага дневния ред и да държи един тон - не само на България, но и на цяла Европа и големите европейски държави, който в никакъв случай не е тона, който наричаме европейски. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Да се обвинява Европа във фашизъм и да се говори за едностранно нарушаване на споразумение, да се плаши Европа... В това отношение България би изпитала най-голям страх с бежански потоци и мигрантски потоци. Колкото и да е охраняема границата, като дойдат на оградата десетки хиляди жени, деца и мъже какво ще се направи, попита риторично Борисов. Затова проблемът е много сериозен, продължи той.

Цацаров: Няма да има външна намеса в изборите

Изборите не могат да бъдат решени и няма да се позволи да бъдат решени с външна намеса. Това заяви пред журналисти главният прокурор ...

Борисов продължи изказването си и като не пропусна посланието на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, оповестено снощи.

„Доган го хваща това като реална опасност. Между редовете какво ни казва? Първо, ДПС в мое лице е патриотична формация, която ако стане такъв проблем българските турци, които са членове на ДПС, ще застанат на позиция срещу подобна политика. В това отношение ние сме също патриоти”, заяви Борисов.

Според него почетният председател на ДПС отваря врата за коалиция след 27-ми март с партиите с патриотична насоченост. „Той отваря врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост, имат вече една база - запазване на България от подобна интервенция. Сближаване на позициите с много от партиите, които мислят като тях. Не искам да си мисля, че това е към патриотите или към БСП само, но във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани дали са от ДОСТ или от ДПС, винаги е по-различно отколкото между християни и мюсюлмани. Така че това е важно да се отбележи. Ние от ГЕРБ имаме друга тактика и за радост десетки хиляди български мюсюлмани се вляха в нашата партия. Имаме министри, депутати, кметове, общински съветници, огромни структури, в които членуват български мюсюлмани. Считам, че това е редно и всички други партии да се стремят към това”, каза Борисов.

Според него необходима е дипломация. „Ние докато управлявахме, отчитайки, че това е една 70-80-милионна държава, с мощна икономика, с огромна армия, която е на нашата граница - Холандия е далече, Германия е далече - ние сме на границата и като съседни ние сме длъжни да търсим и да намираме подходящи дипломатически начини да поддържаме нормални отношение. Какво правех аз, отивам в Истанбул, говоря с президента Ердоган, премиера, външния министър и от там директно кацам в Берлин - говоря с канцлера Меркел, с австрийския канцлер. Резултатът от това - вицепрезидентът на САЩ отиде в Турция, Могерини отиде в Турция и председателят на Европейския парламент по това време Мартин Шулц отиде в Турция. И напрежението падна. То беше точно такова, каквото е и сега, че ще се разваля споразумението, залива се с мигранти”, заяви Борисов.

Доган наруши мълчанието си и използва името на Левски за политически цели

Предстоящите предсрочни парламентарни избори събудиха дори почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Доган пусна пространно съобщение в ...

Необходима е дипломация - умерена, но с твърд тон и мисля, че резултатите до момента за България са добри. При нас нямаме проблема като в Гърция и Македония. Така трябва и да се продължи. Твърдо, но дипломатично, заключи Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика