Борисов: "Промяната" уби България. Петков отговори: ГЕРБ няма бъдеще с него

9169
Борисов: "Промяната" уби България. Петков отговори: ГЕРБ няма бъдеще с него
Снимка: Actualno.com

"Оптимист съм за следващия български парламент. Миналия парламент само 4 депутати не ни достигнаха, за да имаме 121 депутати. Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутати ще са от другата страна".

Това коментира пред Дарик радио бившият премиер Кирил Петков. По думите му служебното правителство от една страна е нещо хубаво – дава възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото, но:

"Не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той", посочи Кирил Петков.

Обвиненията

За твърденията на регионалното министерство, че в газовата връзка с Гърция газ няма, съпредседателят на "Продължаваме промяната" коментира:

"Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро. Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането на връзката".

Направих грешки, призна Кирил Петков. "Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право".

Коалициите

Делян Добрев посъветва Кирил Петков и Асен Василев да мислят за затвора, не подкрепи дело срещу "Газпром"

За три месеца България е ощетена с 200 млн. евро - заради Кирил Петков и Асен Василев. С 30% оскъпяване купуваме всъщност руски газ, от...

По темата за бъдещите коалиции в 48-ото Народно събрание, той допълни:

"Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме "троянски кон". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и "ама имахме "троянски кон" вътре звучи като оправдание", категоричен е Петков.

ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техния лидер, на мнение е Кирил Петков.

"Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора", заяви той и подчерта, че Борисов осъзнава, че трябва да се пенсионира: 

"Има хора в ГЕРБ, на които може да даде властта. Явно огромното му его не му позволява да го направи", каза доскорошният министър-председател.

Отговор

Бориславова за ГЕРБ: По комплексите на тема газ ще ги познаете, лъжат и всяват страх

"По комплексите на тема газ ще ги познаете." Така започва своя публикация в социалните мрежи бившият началник на кабинета на премиера ...

На този фон минути преди интервюто от Димитровград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че „Промяната“ е убила България. Заедно със свои съпартийци те дадоха изявления пред торовия завод „Неохим“, който започна да съкращава работници заради високата цена на газа. От вчера КЕВР одобри цена на синьото гориво от близо 300 лв. за мегаватчас за август, което е увеличение с 60%.

Той разкритикува и заема от 800 милиона лева за „Булгаргаз“ и увери, че има екип, който да се справи с тази ситуация, ако хората му гласуват доверие:

„Кой ще върне и този кредит при положение, че цената вчера на КЕВР е 298 лв., в същото време измамниците играят търг на 320 лв. С каква фирма печели търга?“, попита Борисов.

На този въпрос отговори Делян Добрев от ГЕРБ, бивш енергиен министър. По думите му е спечелили гръцкият предстватиел на „Газпром“.

„Хвалят се, че правим ток и го продаваме и благодарение на това поне в тока успяваме да дотираме бизнеса, а като свърши токът, ще внасяме и ток. Освен това тук има двуличие – що харчите ток от руски реактори с руско ядрено гориво, а не се съгласиха да подпишем с „Уестингхаус“, както ние предлагахме? Харчат от парите през офшорки, а ние няма да се къпем. Тези са изпратени да съсипят българската енергетика”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов знае много добре, че при една работеща съдебна система той ще ходи в затвора

Това заяви експремиерът Кирил Петков пред Нова телевизия. По думите му, Бойко Борисов трябва да се пенсионира. Това му е казал и един ...

Той обяви, че не знае как се управлява държава на дотация и никога не е лъгал българите - затова години наред бил избиран.


Кое от казаното от Борисов е вярно?

Всъщност, съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев бързо опроверга Борисов относно "Неохим". Заводът е на рекордна печалба през първото полугодие - 75 млн. лв., а приходите растат тройно. Отделно, Панев публикува и как "Неохим" всяка година излиза за около 3 месеца в планов ремонт. A Филип Ромбаут, лицето на "Агрополихим", в специална публикация в своя Фейсбук профил беше категоричен: за 10 години не успя да построи 80 км газова връзка с Гърция, но направи 400 км газопровод за "Газпром" за ексклузивни доставки за Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...