Борисов: Такива лъжци, такива манипулатори! Някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува (ВИДЕО)

7467
Борисов: Такива лъжци, такива манипулатори! Някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува (ВИДЕО)
Снимка: Facebook - Бойко Борисов

"Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа напредъка на строителството на АМ "Хемус“ в трасето между Боаза и пътя Плевен – Ловеч. "По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува“, подчерта премиерът Борисов, опровергавайки думите на президента, че е забранено на българските граждани да се изкачат на историческия връх.

“Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял, е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история“, изтъкна министър-председателят. Премиерът Борисов посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване. "Строим огромни и мащабни съоръжения. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по магистрала "Хемус“, подчерта още Борисов. Премиерът направи оглед на трасето между Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три участъка. Борисов изтъкна, че същевременно активно продължа изграждането на всички важни инфраструктурни проекти като магистралите "Струма“, "Хемус, "Европа“, както и пътищата в Северозападна България.

Караянчева от Шипка: Нека днес да забравим за кампанията, тя започва от понеделник

Най-важният съвет е да намерим обща цел, която да ни обедини и да работим за благото на българските граждани. Това каза председателят н...

"Докато другите говорят, ние работим и хората виждат резултатите“, отбеляза министър-председателят Борисов, с когото на място беше и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той информира премиера, че в първия от трите участъка - между п.в. "Боаза“ до п.в. "Дерманци“, който е и с дължина над 15 км, вече се полагат асфалтовите пластове. "Вижда се изключителен напредък. Много скоро по трасето, което сме строили 2 години, хората ще минават за 2 минути и ще се любуват на природата“, подчерта Борисов. Вторият участък е от края на п. в. "Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец и е с дължина 19,2 км. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения, в т.ч. изпълнение на пилоти, на елементи от долното строене на мостовете. Третия участък е с дължина 17 км и е от п. в. "Каленик“ до връзката Плевен – Ловеч и п. в. "Плевен“. Там се извършват земни и пътни работи, дейности по отводнителните съоръжения, работи се по големите мостови съоръжения.

Продължават и строителните, и подготвителните дейности в останалата част на магистралата. В следващите три участъка от п. в. "Плевен“ до пресичането с път I-5 Русе – Велико Търново се извършват подготвителни дейности по почистване на терена и направа на временни пътища. За последните три участъка от АМ "Хемус“ – 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе – Велико Търново до пътен възел „Буховци“, продължават проучвателно-проектантските работи по изготвяне на технически проекти. Строителството на участъка от 16,32 км между пътните възли "Буховци“ и "Белокопитово“ на територията на областите Търговище и Шумен напредва и се очаква той да е готов в средата на 2021 г. Цялостното изграждане на АМ "Хемус“ до 2024 г. е основен приоритет на правителството. Бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация.

По-рано днес премиерът Борисов провери и напредъка на ремонта на тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на АМ “Хемус”, който се очаква да приключи през втората половина на месец март. "Вече всичко е на асфалт, вентилатори, противопожарни системи, интернет има навсякъде по най-съвременните методи е строено“, отбеляза министър-председателят Борисов. Изпълнена е над 33 600 кв. м хидроизолация по цялата дължина на лявата тунелна тръба. Монтират се армировъчни мрежи - част от новата първична носеща облицовка с дебели 15 см. Същата се изпълнява чрез торкретиране на три пласта. Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията и предпазва новата първична носеща облицовка. Премиерът Борисов провери и ремонтираните мостове на автомагистрала „Хемус“, които също бяха изцяло реновирани.

Заради тържествата на 3 март транзитното движение през Шипка ще е през Прохода на Републиката

За отбелязването на Националния празник на Република България на връх Шипка от 22 ч. на 2 март до 17 ч. на 3 март ще бъде ограничено дв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика