X
 
 

БСП призова за нормализиране на отношенията с Русия

1275 10
БСП призова за нормализиране на отношенията с Русия
Снимка: БГНЕС
БСП призовава премиера и правителството да направят внимателен преглед в отношенията между България и Русия и да се опитат да ги нормализират.

Това каза народният представител от БСП и зам.-председател на парламента Кристиан Вигенин пред журналисти във връзка с обявяването на български дипломат от посолството ни в Москва за персона нон грата от Руската федерация, предаде Агенция "Фокус".

Русия гони български дипломат

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан днес в Министерството на външните работи в Москва, къ...

"Лошо е, когато се стигне до подобно изгонване на дипломати. Вярно е, че това е стандартна дипломатическа практика, която често се прилага. Реципрочно страната, чиито дипломат е изгонен, прави същото.

Самият факт, че се стига до подобни отношения между двете страни, означава, че има проблем. Смятам, че и отговорът на министър-председателя вчера не беше достатъчно премерен и ясен по отношение на строителството на "Турски поток"", каза още Вигенин.

Той отправи призив към премиера и правителството от името на БСП.

"Призоваваме министър-председателя и правителството като цяо да направят внимателен преглед на ситуацията в отношенията между България и Русия в момента и да се опитат да ги нормализират.

НАТО е готова за диалог с Русия от позицията на „силно сдържане”

По време на срещата на върха в Лондон държавите от НАТО успяха да одобрят отбранителен план за Балтика. По-рано Турция се противопостав...

Нека да видят къде са допирните точки и взаимноизгодните стъпки, които могат да бъдат направени, а не да се задълбават в посока засилване на напрежението и конфликт между двете страни", каза депутатът от БСП.

Припомняме, че посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан днес в Министерството на външните работи в Москва, където му била връчена нота.

С нея, позовавайки се на принципа на реципрочността, Министерството на външните работи на Руската федерация обявява за персона нон грата български дипломат от посолството ни в Москва.

Българският дипломат е с ранг, равностоен на ранга на руския дипломат в София, който бе обявен за персона нон грата в края на октомври 2019 г. Това стана ясно от съобщение на българското министерство на външните работи.

"Взгляд" с руската версия за шпионския скандал с изгонения от София дипломат

Последният "шпионски скандал", свързан с Русия, в крайна сметка изгони първия секретар на посолството на страната у нас. Оказа се, че т...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ВЪН ВСИЧКИ РУШНЯЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ МАМА ИМ ДЕБА ФАШИСКА ДЕБА ЕМПЕРЕЛИСКА
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ами те са си нормални отношения, като Метрополия-Колония! Какво не им харесвате?!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  „Руското робство е нещо нечуто и невидяно. Зверовете турци никога в ума им даже не са минували тия зверства, които са били узаконени в Русия.“ – З. Стоянов, Где е най-голямото робство - Из “Непознати страници”, Захарий Стоянов, стр. 117 – 123
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Хр. Ботев - Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България - http ://www .extremecentrepoint.com/archives/335
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Българския народ никога няма да прости на Русия двете окупации и избиването на най-светлите ни личности! Проклети да сте, руснаци! Русия стои зад убийството на Стефан Стамболов, отравянето на Захарий Стоянов и обесването на Васил Левски. – „Време е българите да научат за душманина на Левски, Граф Игнатиев. Не смучайно Апостола казва: "Учете руски - трябва да знаете езика на врага!". Врага, който г виж още ›› о погубва! Граф Игнатиев плаща злато на Високата Порта, за да обесят Левски. И трябва бая злато да е дал, защото Турската Империя е имала железни принципи да не превръща известни хора в мъченици. Предлагала им е постове, за да работят за нея, а когато откажат, какъвто е бил случая с поп Минчо Кънчев, ги е провождала в Диар Бекир, за което им е плащала пътни и дневни /справка "Видрица"/. Не може в столицата на България да има улица, кръстена на убиеца на Васил Левски! - "Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен - Георги Георгиев, специално за Faktor.bg\" – http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444-ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Световния мир може да бъде гарантиран само с премахването на Русия. Тероризмът е индустрия, финансирана от Москва. Всички злини на планетата произлизат от Русия - КГБ и Андропов създадоха основите на ислямския тероризъм - http ://www .faktor.bg/na-vseki-kilometar/36345-general-priznava-kgb-i-andropov-sazdadoha-osnovite-na-islyamskiya-terorizam.html
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Русия се опитва да унищожи България от векове! Опитите на Русия да унищожи България продължават! В момента Русия води хибридна война срещу България, в която Путин влага 12 милиона долара годишно! Отново няма да успеят да ни унищожат? Били сме ги, и пак ще ги бием!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Четирите поражения на Русия от България: Русия за първи път губи по този начин битката срещу българите, които се опитва да задържи под гръцкото русофилско господство. Това е война между двете империи, която българите печелят с благоволението на султана, преценил за изгодно да постъпи така в онзи момент. Втори път Русия я губи чрез Съединението на българите през септември 1885 г. , срещу което виж още ›› империята се оказва безсилна и в своя гняв и злоба започва дългогодишна кампания по смазване на българското свободолюбие. За трети път Русия търпи поражение в буквалния смисъл от българската войска на добруджанския и македонския фронт през 1916-1917 г. http ://m.faktor.bg/mnenia.html/mnenia/lacheni-carvuli/45944-do-koga-ruskata-imperiya-ste-kalve-s-lakomiya-karvyastata-balgarska-rana-makedoniya.html Четвъртото поражение на Русия е скрепено с българския подпис при подписването на договора от Брест –Литовск на 3 март през 1918 г. http ://www .extremecentrepoint.com/archives/14947
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Ей, народ поробен, що си тъй заспал" - пита и днес Стефан Стамболов
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Нормализиране на отношенията с агресор са невъзможни! Агресора трябва да бъде убит! Само тогава може да се нормализират отношенията!
Нагоре