Ден преди последния срок за регистрация за парламента: Основните претенденти вече са ясни

2327
Ден преди последния срок за регистрация за парламента: Основните претенденти вече са ясни
Снимка: БГНЕС

Ден преди последния срок за регистрация за Народното събрание, основните претенденти са ясни. Водачите си вече обявиха повечето участници в 46-ото Народно събрание. Изненадата - Делян Пеевски се завръща в политиката. Вчера стана ясен и кандидатът за президент на ДПС. Движението издига лидера си Мустафа Карадайъ. Дясната коалиция на Цветан Цветанов и Петър Москов пък залага на Горан Благоев.

След като беше извикан в ДАНС преди дни, Делян Пеевски обяви пред журналисти, че скоро ще имаме повече поводи да го виждаме. От вчера официално е ясно и какво е имал предвид – той ще бъде водач на листата на ДПС от Велико Търново. Ясни са и водачите на листите и на други три партии – ГЕРБ, БСП и ИТН. И на тези избори лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов ще се изправи срещу Корнелия Нинова в 25МИР в София. И двамата ще оглавят и по още една листа – Борисов в Пловдив, а Нинова във Варна. Бившият председател на Народното събрание - Ива Митева ще бъде водач в 24МИР-София и Разград.

Защо Пеевски е невинен? Защото с пълна уста не се говори

От ГЕРБ-СДС утвърдиха водачите на листи за парламентарните избори. Освен Бойко Борисов, в София водачи на листи ще бъдат председателят на коалиционния им партньор СДС – Румен Христов и Даниел Митов. От коалицията тръгват към 47-то народно събрание с ясна посока за възможни разговори.

„Винаги сме коментирали възможността да работим с партиите от ЕНП формат, но в тази ситуация по-скоро ще търсим диалог за конкретни политики”, заяви Деница Сачева. „Имаме политически решения, че не бихме правили коалиция с ДПС И БСП”, добави тя.

За едва 26 заседания: Партиите взеха над 3 млн. лв. субсидия от 46-ия парламент

Субсидии за общо 3 181 245 лв. са получили парламентарно представените партии, които влязоха в 46-ото народно събрание, за периода 11 ю...

Светът на Радев - според света на Борисов

Самата Сачева също ще бъде водач листа - на тази в Добрич. Освен нея един от другите първи в ГЕРБ – Томислав Дончев, по традиция ще бъде начело на листата на ГЕРБ-СДС за Габрово. Бившият здравен министър Костадин Ангелов оглавява две листи - Варна и Велико Търново. Във Варна конкурент на Ангелов ще е Корнелия Нинова.

Тръгваме към изборите с три цели - да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на семействата и домакинствата, както и да влезем в парламента с конкретни и готови решения по конкретни проблеми”, заяви Нинова.

Освен Нинова в столицата водачи на листи ще са Георги Свиленски и Христо Проданов. В Пловдив-град – Кристиан Вигенин, а в Габрово -Крум Дончев. Явор Божанков ще оглави Велико Търново. БСП вече са готови и с пълния състав на листите си.

Една от другите основни партии, които се очакват да са и в 47-ият парламент – „Има такъв народ” също са готови с листите на водачите. „За нас големият враг за страната са ГЕРБ и ДПС”, заяви Тошко Йорданов.

Сватби, болонки, кражба на депутати и куп обиди...Ето част от скандалите, които белязаха 46-ото Нардоно събрание

46-ото Народно събрание ще се запомни и с куриозни моменти, когато един срещу друг заставаха както свои срещу свои, така и свои срещу ч...

В София водачи на „Има такъв народ” ще са Николай Радулов, Ива Митева и Андрей Михайлов. Тошко Йорданов ще води листите в Пловдив–град и Пловдив-област, във Варна и Добрич – Филип Станев, а Ивайло Вълчев - в Сливен и Бургас.

Президентските избори - смокинов лист за немощни партии 

Слави Трифонов отново няма да се кандидатира за депутат. „Не е в листите, той е човек на думата си”, каза Тошко Йорданов.

Засега за ДПС е ясно само, че Делян Пеевски ще е първи във Велико Търново. Номиниран е областната структура, а след него – втори ще е Йордан Цонев.

„Тoва за нас като организация е голяма чест, защото Велико Търново е старата столица и няма по-ясен знак, че Делян Пеевски се връща в политиката”, каза Гюнай Далоолу - областен председател на ДПС - Велико Търново. Другите партии, които имат шанс, според предварителните прогнози, да влязат в парламента все още не са обявили листите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика