Eто я дисертацията на Пламен Николов, благодарение на която е станал доктор (СНИМКИ И ВИДЕО)

28000
Eто я дисертацията на Пламен Николов, благодарение на която е станал доктор (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: Мартин Стоянов

“Времето е въпрос на преживяване, а не реално свойство на външния свят”. С тези думи на Дж. Бренан започва дисертационният труд на кандидата за премиер Пламен Николов. Разработката е на тема: Философско – антропологична рефлексия върху времето и се състои от 202 страници: въведение, четири глави, заключение и списък на използваната литература. Цитираните източници обхващат 114 заглавия на български, руски, английски и немски език.

Докторантът Николов е разделил темата на четири основни части: Времето като мисловен конструкт, Ставане на времето в съзнанието, Преживяване на времето в съзнанието и Време-съзнанието във феноменологичната антропология.

Целта на изследването, която си е поставил Пламен Николов, е да покаже:

МОН с подробности за дисертацията на кандидат за премиер Пламен Николов

От Министерството на образованието разпространиха подробности за дисертацията на номинирания от "Има такъв народ" за премиер Пламен Ник...

“Вторичната – доста по-слабо изразената в историко-философски смисъл в сравнение с онтологичната – функция на времето-неговото ставане в съзнанието на човека”.

Сред заключенията, които прави Николов, в края на дисертацията, е: “Идеята за време, мислена в ареала на философската антропология, заличава границата между познавателните намерения на философски и нефилософски ориентираното познание и се опитва да постави въпроса за схващането на времето в съзнанието на контекста на едно тотално звучене”.

В края на научната разработка са подчертани и приносните моменти от изследването за философско-антропологична - рефелексия върху времето. Ето някои от тях.

- Събиране, класифициране и осмисляне на литературата, свързана със субективното преживяване на времето.

- Обработване на емпирични конструкции с помощта на феноменологичен инструментариум.

Научният ръководител на Пламен Николов: Изключително подготвен. Смятах да го взема за асистент

Научният ръководител на Пламен Николов проф. Валери Динев разказа, че дисертацията на Николов е налична, пази се в библиотеката на кате...

- Нова аргументация в подкрепа на идеята за съществуването на времето единствено в рамките на човешката психофизична конституция.

Научен ръководител на дисертацията е проф. д.ф.н Валери Динев. Темата е защитена през 2004 година, и се пази в Национален център за информация и документация. Други теми, по които е писал Николов, са: "Страх от срам" и "Угризенията на съвестта".

Припомняме ви, че вчера Actualno.com изпрати заявление за достъп до обществена информация до НАЦИД с искане да ни бъде предоставено копие на цялата налична документация относно научния труд на кандидат-премиера, заради съмнение, че са манипулирани данните в НАЦИД за нея. При опит за проверка в интернет около четири часа сайтът на НАЦИД спря да работи. На практика той се отваряше, но Регистърът на академичния състав в Република България отказваше да функционира за доста продължителен период. Изчезнали бяха данните за общия брой хабилитирани лица (6677 към днешна дата – б. р.), както и на всички с академични длъжности и придобити научни степени (54 746 бр.). При отваряне на регистъра излизаше надпис, оцветен в червено „Няма намерени резултати!“. Надписът оставаше непроменен при опит за търсене на което и да е от лицата с академични длъжности на всички възможни браузъри.

Днес от МОН дадоха своето обяснение по случая.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита. Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер №91 от 16 май 2005 г., който се съхранява в Националния център за информация и документация (НАЦИД) към Министерството на образованието и науката (МОН) - наследник на ЦИНТИ. Документът се позовава на протокол № 13 от 18 октомври 2004 г. на научна комисия 12 на ВАК, съобщават официално от образователното ведомство.

Какво всъщност е докторското образование на кандидат-премиера? 

Пламен Николов -  доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Така е представен номинираният от Слави Трифонов канди...

Поводът е засиления интерес към дисертационния труд на Пламен Николов – номиниран за премиер от „Има такъв народ“.

Още: Ето какво отговори МОН на запитване от Actualno.com за дисертацията на Пламен Николов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика