Христо Иванов дебаркира при морския сарай на Доган, но въоръжена охрана го изгони (ВИДЕО)

19272
Христо Иванов дебаркира при морския сарай на Доган, но въоръжена охрана го изгони (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов и други двама мъже, сред които общинският съветник на ДБ в Бургас Димитър Найденов, направиха опит да акостират с лодка на плажната зона край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец".

Въоръжени мъже, които охраняват морския сарай, ги изгониха и набързо ги избутаха отново в морето. Ситуацията беше излъчена на живо във Фейсбук.

"Това, което сте принудени да правите, е беззаконие. Не знам как се чувствате в момента, но не искам да съм на ваше място", заяви Христо Иванов, обръщайки се към петимата гардове.

Те отказаха да се легитимират, независимо че бяха попитани дали са служители на НСО. И по думите им, тримата "гости" са влезли в "частна собственост". Между 12-та и 14-та минута от долния запис гардовете избутаха със сила и Иванов, и снимащия му спътник Иво Мирчев във водата. След малко към тях се присъединиха и представители на полицията.

Служителите на МВР поискаха личните документи на хората във водата. Беше им показан и документ, който доказва, че брегът е изключителна собственост на държавата и българските граждани имат право да бъдат на плажа. "Тези неща не се решават тук на камъните. Ще си дадем личните карти, като напуснете", отсече единият от гардовете. Те така и не показаха личните си карти пред полицаите, докато имаше излъчване на живо.

"Лидерите ще отрекат това нещо, но по моя информация тук идват и Корнелия Нинова, и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки. Една от тези сделки е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без това да е получило санкцията на избирателите. Ние сме тук, за да се съпротивляваме срещу това", каза още Христо Иванов.

"Искаме да попитаме българските власти дали ще продължат да си затварят очите. Искаме да попитаме президента защо НСО продължава да е тук и отказва да се легитимира, защото те знаят, че нямат обяснение какво правят тук, допълни Иванов.

"Биволъ" обвини Доган, че е взел с измама нова част от територията при Росенец

Нов кей, дълъг около 200 метра, се е появил пред сарая на Ахмед Доган в Росенец - без ниро един строителен документ, твърди сайтът за ...

"Нямате право да снимате. Не ми създавайте проблеми, г-н Иванов", обърна се един от охранителите.

КАКВО КОМЕНТИРАХА ОТ НСО И ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, НАУЧЕТЕ ТУК!

Комплексът, ползван от Доган, се намира на нос "Чукалята" и е в близост до пристанището "Росенец". Единственият път към плажа до Сараите се охранява и не е разрешен за външни лица.

Официалният собственик на комплекса, в който Доган прекарва летните месеци, е фирмата "Хермес Солар". Проектант на основната триетажна сграда е арх. Калин Тихолов, който трябваше да стане министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски, но номинацията му беше оттеглена още преди гласуването. Към комплекса е достроен и допълнителен кей, който навлиза в морето на около 200 метра.

Използва ли Доган влиянието си, за да получи общинска собственост в Бургас?

По-рано днес пожар е избухнал във вилен комплекс в парк "Росенец" (Отманли) край Бургас, по-известен като "летните сараи на Ахмед Доган...

Припомняме, че преди време "Биволъ" обвини Доган, че е взел с измама нова част от територията при Росенец. Нов кей, дълъг около 200 метра, се е появил пред сарая на Ахмед Доган в Росенец - без нито един строителен документ, твърди сайтът за разследваща журналистика.

През май пък е взето решение за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в част от парк „Росенец”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а според съветници улица, която води към т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска.

За това алармира тогавашният общинският съветник от групата на "Възражданe" Владимир Павлов. Предложението е внесено от кмета Димитър Николов без да бъде разгледано в комисиите на съвета, а мотивът е, че се бърза заради кандидатстване за 5 млн. лв. към ПУДОС по проект за „Ченгене скеле”.

От "Възраждане" посочиха, че чрез деактуване на общинските улици осигуряващи до момента достъп до морето, плажовете и природните дадености в лесопарка и заменянето им за частни терени, собственост на фирми на подставени лица на Доган, не само общината и държавата абдикират от обществения достъп до района, но и задлъжняват гражданите към тези фирми със стотици хиляди от разликата в оценките на земите.

За сметка на българските данъкоплатци ще изградят водопровод, канализация, пречиствателна станция за комфорта на Ахмед Доган и неговото обкръжение на стойност 5 милиона лева, финансиран чрез държавната структура ПУДОС, подчинена на МОСВ, подчертават още от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика