Използва ли Доган влиянието си, за да получи общинска собственост в Бургас?

10947
Използва ли Доган влиянието си, за да получи общинска собственост в Бургас?
Снимка: БГНЕС

По-рано днес пожар е избухнал във вилен комплекс в парк "Росенец" (Отманли) край Бургас, по-известен като "летните сараи на Ахмед Доган", съобщиха множество медии. Други пък отричат, че пожарът е именно в комплекса на Ахмед Доган.

Случилото се отново повдигна въпроси за собствеността на почетния председател на ДПС. За скандална сесия на последното 9-то заседание на Общински съвет Бургас, проведено на 28 април 2020 година, алармира общинският съветник от групата на "Възражданe" Владимир Павлов.

Представителят на "Възраждане" пусна и видео от заседанието. Можете да го видите тук.

Край Бургас гори комплекс, свързван с Ахмед Доган*

Гори покривът на сграда до лятната резиденция в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас, съобщи BTV. Горят близо 50 кв.м. Горящата...

На нея е взето решение за промяна на Подробен устройствен план (ПУП) в част от парк „Росенец”, с което се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а според съветници улица, която води към т.нар. летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска. От дебатите в съвета става ясно още, че решението касае замяна на имоти между общината и частни дружества, написа след заседанието и вестник Сега, като се позова на местни медии.

Официално промяна на ПУП се прави поради реконструкция на намиращото се в близост рибарско селище „Ченгене скеле”.

Предложението е внесено от кмета Димитър Николов без да бъде разгледано в комисиите на съвета, а мотивът е, че се бърза заради кандидатстване за 5 млн. лв. към ПУДОС по проект за „Ченгене скеле”.

Против предложението обаче са били двама от съветниците. „В района на парк „Росенец“ има път, който отива до пристанището в момента. В резултат на промяната на този ПУП реално този път ще го деактуваме от публична общинска собственост в частна. Това означава, че вече няма да има достъп, тъй като тези парцели, в които попада, ще ги продадем на дружествата, с които заменяме“, е заявил Константин Бачийски от партията „Средна европейска класа”, цитиран от БНР – Бургас. Според него на една от фирмите мажоритарен собственик през годините е бил човек, свързан с Ахмед Доган. Против на сесията се е изказал и съветникът от „Възраждане” Владимир Павлов.

Хората на морето и тяхната битка за живот на сушата

Това е рибарското селище на Бургас. Тук живеят истинските морски вълци. В деня на техния закрилник Св. Николай Чудотворец, селото е при...

В крайна сметка докладната на кмета е приета от втория път. При първото гласуване не е събрала мнозинство, каквото е изискването при преобразуване на публична общинска собственост в частна. При повторния вот внушителен брой съветници са вдигнали ръка - 40 гласа „за“, 2 „против“ и 2 „въздържал се“.

От "Възраждане" алармират, че чрез деактуване на общинските улици осигуряващи до момента достъп до морето, плажовете и природните дадености в лесопарка и заменянето им за частни терени, собственост на фирми на подставени лица на Доган, не само общината и държавата абдикират от обществения достъп до района, но и задлъжняват гражданите към тези фирми със стотици хиляди от разликата в оценките на земите.

За сметка на българските данъкоплатци ще изградят водопровод, канализация, пречиствателна станция за комфорта на Ахмед Доган и неговото обкръжение на стойност 5 милиона лева, финансиран чрез държавната структура ПУДОС, подчинена на МОСВ, подчертават още от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика